Informació general

La PLIC votarà en contra de l'aprovació del conveni per a la creació de Secomsa Aigües

Per Judit Pinazo



Els regidors de la PLIC van oferir ahir una roda de premsa a l'Ajuntament
L'Ajuntament celebra avui un ple extraordinari amb un únic punt a l'ordre del dia: l'aprovació del conveni per a la creació de la nova societat comarcal Secomsa Aigües SL, que gestionarà a partir d'ara el servei de l'aigua al municipi.

La Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC) votarà en contra aquest punt, així ho va anunciar ahir en una roda de premsa als mitjans de comunicació.  Des de la formació política es considera que la creació d'una empresa municipal hagués estat molt més positiva per al municipi, amb un 51% de les accions en propietat de l'Ajuntament –i no pas del Consell Comarcal com es preveu actualment– i un 49% de capital privat. Segons Xavier Martí, regidor de la PLIC "amb la creació d'aquesta empresa mixta Cambrils perd poder de decisió i perd també el control sobre les tarifes o el sanejament de les xarxes. A la llarga, en un termini de dos 0 tres anys, el consumidor notarà un augment dels preus en el servei de l'aigua. En definitiva, el conveni només beneficia Secomsa Aigües".

Recordem que Secomsa Aigües SL és una empresa mixta, amb un 51% de capital públic i un 49% de privat. La part de capital públic estarà en mans del Consell Comarcal del Baix Camp, on hi està representat l'Ajuntament de Cambrils. El soci tecnològic de Secomsa Aigües SL, és a dir la part privada, serà l'empresa Sorea, del Grup Agbar, que s’encarregarà de la captació, tractament, distribució, manteniment i depuració de les aigües al municipi.

Xavier Martí va voler demostrar també el seu descontent per la desinformació que han patit des de l'oposició al voltant d'aquest assumpte "estem molt descontents de com s'ha portat aquest tema, ja que els grups de l'oposició hem estat molt desinformats i ens han entregat la documentació sobre la nova gestió de l'aigua amb molts pocs dies d'antelació al ple, la qual cosa dificulta una anàlisi a fons de la qüestió".

Per altra banda, des de la PLIC van voler mostrar la seva satisfacció per la possibilitat d'estar representats al consell assessor de Secomsa Aigües i creuen que també haurien de poder formar part del consell assessor de l'empresa de servei de recollida d'escombraries i neteja viària, que realitza l'empresa Secomsa Cambrils.


Comenta aquest article