Informació general

CiU insta els altres grups polítics perquè pressionin en la qüestió de la gratuïtat de l'AP-7

Per Lluís Rovira i Barenys

El regidor de CiU Joan Estrada demana que la resta de partits polítics amb representació municipal, especialment els que pertanyen al tripartit, pressionin a través dels seus partits les diferents administracions per tal d'aconseguir la gratuïtat de l'autopista AP-7 a Cambrils mentre durin les obres de la variant de l'N-340. Aquesta setmana passada el parlamentari de CiU Carles Pellicer va fer la proposició en nom de CiU. Segons explica Joan Estrada, "CiU de Cambrils hem fet els deures en el sentit que hem donat curs a la nostra proposta traslladant la inquietud a la Generalitat. Ha estat registrat com una proposició no de llei i per tant s'insta el consell executiu perquè prengui les mesures oportunes de traslladar aquesta demanda al Ministeri de Foment".

Les obres que s'estan fent a l'N-340 estan provocant unes retencions de trànsit molt importants a determinades hores del dia, unes retencions que, segons manifesta Joan Estrada, tenen implicacions econòmiques, "estem aïllats. Si han de venir turistes a gaudir de les jornades gastronòmiques i la gent el primer dia es troba aquestes caravanes ja no vindran més. A banda, també hi ha les connotacions laborals de la gent que s'ha de traslladar per motiu de feina i, també, les implicacions sanitàries, ja que el trasllat d'urgència amb ambulància també es veu afectat. Un altre capítol és el de la seguretat, ja que, segons comenta Estrada, les obres ja s'han cobrat alguna víctima mortal.

Les retencions de trànsit, a més, es poden agreujar, ja que encara falta iniciar les obres de la rotonda de Vilafortuny. Tot plegat dibuixa un panorama força complicat del qual, si no s'hi posa remei, Cambrils en pot sortir força perjudicat, "no crec que sigui culpa de ningú la situació en què ens trobem ara mateix, però el que sí que demanem és un màxim consens i fer pinya tots".

Comenta aquest article