Informació general

La regidoria de Benestar Social i l'hospital lleuger reprenen els tallers de salut escolar als centres educatius

Per Redacció

Amb l'inici del curs escolar, la regidoria de Benestar Social, Salut i Família de l'Ajuntament de Cambrils i l'Hospital Lleuger de Cambrils reprenen les accions que es desenvolupen des del Servei de Salut Escolar i des del Servei Municipal d'Atenció a l'Immigrant als centres educatius cambrilencs.

Per una banda, el Servei de Salut Escolar –integrat per professionals del Servei Municipal de Salut i l’Equip de Salut i Escola de l’Hospital lleuger–, ofereix un conjunt d'activitats que tenen com a finalitat promoure la salut entre els escolars i prevenir possibles conductes de risc en relació a la seva salut.  El curs passat arrel de la intervenció d'aquest servei, 1.711 alumnes dels set centres educatius de primària i 1.167 alumnes dels quatre centres educatius de secundària, així com el PQPI i la UEC, van ser formats en aquests àmbits.

Servei d'Atenció a l'Immigrant

Per l'altra banda, el Servei d'Atenció a l'Immigrant té entre els seus objectius realitzar accions de sensibilització a la població escolar amb la intenció de provocar canvis d’actituds, facilitant-los informació i fent-los participar. Aquestes accions es realitzen a través dels tallers de sensibilització i amb el Projecte d’alumnes Acompanyants. El curs passat 400 alumnes de 1r i de 2n van participar en aquestes activitats.

Per aquest curs escolar 2011-12 s’han programat noves intervencions que tracten de donar resposta a les necessitats educatives detectades pels professionals que intervenen en els serveis. Alhora, l'oferta educativa d’aquest curs escolar, acull les demandes rebudes per part dels centres educatius del municipi. Com a novetat per a aquest curs escolar, professionals del Servei municipal d'Igualtat, de l'Agència de Protecció de la Salut i del Banc de Sang i Teixits de Tarragona col·laboraran en la programació.

Comenta aquest article