Cultura

La Biblioteca Municipal presenta, un curs més, la seva oferta formativa adreçada als centres escolars

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una activitat organitzada a la Biblioteca Municipal i adreçada als més petits

Amb l'inici del nou curs escolar, la Biblioteca Municipal de Cambrils presenta l’oferta formativa als centres educatius cambrilencs. És un recurs que comprèn sessions de formació per a tots els nivells educatius; préstec de maletes i lots a la carta, a més d'activitats i serveis relacionats amb l'aprenentatge de les habilitats de cerca d'informació.

Sessions de formació

Les sessions de formació tenen com a objectiu donar a conèixer què és la biblioteca pública, quins serveis ofereix i dotar de coneixements per aprofitar al màxim els recursos de què disposa, tant físics com virtuals, segons la necessitat de cada grup. Els centres educatius poden fer les peticions a través de la pàgina web: http://www.bibliotecaspublicas.es/cambrils/pregunte.htm

Préstec de lots

Quant al préstec de material, les escoles podran triar entre les Maletes, selecció de documents confeccionats per la Biblioteca i agrupats per continguts, o bé els Lots a la carta, que es prepararan per a treballar una matèria concreta. Com a novetat s’incorpora la Maleta solidària que aplega DVD, aportats per la regidoria de Cooperació i Solidaritat i la ONGD Entre Pobles, per a sensibilitzar sobre diversos temes relacionats amb el tercer món.

Foment de la lectura i assessorament tècnic

D'altra banda, dins de la tasca de promocionar la lectura també s'ofereix a les AMPES la xerrada "Llegir per lleure, llegir per viure", que tracta sobre la importància de la lectura. Els responsables de les biblioteques escolars poden demanar assessorament tècnic en qüestions relacionades amb la tria i la selecció de documents o l’organització de l’espai i el fons bibliogràfic.

Comenta aquest article