Informació general

L'Ajuntament i la Generalitat iniciaran una estratègia conjunta per aconseguir la pròrroga del préstec FOMIT de la Llosa

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge del carrer de les Orquídies, al barri de la Llosa

L'alcaldessa, Mercè Dalmau, i el regidor d'Hisenda i Personal, Ramon Llobet, es van reunir ahir al migdia, a Barcelona, amb la subdirectora general de Programació Econòmica de la Direcció General de Turisme de la Generalitat, Carme Rubió, per intentar aconseguir una pròrroga dels fons FOMIT destinats a les obres del barri de la Llosa. El termini per executar les obres que falten és el 17 d'abril de 2012 i l'objectiu de l'Ajuntament és establir una estratègia conjunta amb la Generalitat perquè el Ministeri de Turisme, que és qui va concedir el préstec FOMIT de sis milions d'euros per a la remodelació del barri de la Llosa, reconsideri la seva decisió de no concedir la pròrroga del termini per executar les obres. Recordem que arran de la denúncia feta el seu dia per l'Associació de Veïns Platja de la Llosa davant el Ministeri i la Generalitat sobre la utilització, per part de l'anterior equip de govern, dels fons del FOMIT per a altres obres, el Ministeri va decidir no concedir la pròrroga de dos anys que fa molt poc havia sol·licitat l'anterior govern municipal amb la qual cosa suposaria que s'haurien de retornar els sis milions d'euros concedits amb els interessos de mercat, que podrien suposar uns 900.000 euros més.

Un tema "molt greu"

En la reunió mantinguda ahir amb la Direcció General de Turisme de la Generalitat, es va comentar als responsables municipals que "era innegable que s'havia fet un mal ús de recursos públics i que hi hauria motius suficients per sancionar l'Ajuntament de Cambrils tot i que, de moment, no s'ha arribat a aquest extrem". Segons ha explicat l'alcaldessa Mercè Dalmau a Revista Cambrils Diari Digital, "ens van dir que el tema era molt greu. Vam valorar diverses iniciatives i la possibilitat de presentar noves al·legacions". De moment, l'Ajuntament ja ha interposat un requeriment previ a la via contenciosa-administrativa en una mesura destinada, bàsicament, a guanyar temps. A banda, la intenció del consistori és establir contactes, properament, amb la Secretaria General de Turisme del Ministeri per a parlar dels fons FOMIT i mirar d'obtenir la pròrroga.

Comenta aquest article