Cultura

Strombers, Lax'n'Busto i Oprimits fan vibrar el públic cambrilenc en el concert de la Diada

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'actuació dels Lax'n'Busto, el dissabte al parc del Pinaret

Cambrils va tornar a acollir, per segon any consecutiu, un nou concert del Festour, el festival itinerant de la música catalana coincidint, de nou, amb el dia abans de la Diada Nacional de l'11 de Setembre. El concert, enguany, tenia força atractiu amb tres grups força destacats dins el panorama de la música catalana. Una veritable gernació va omplir el recinte del parc del Pinaret en aquest concert gratuït i això té força mèrit atenent que a Montblanc, a uns 40 quilòmetres de distància, tenia lloc un altre concert gratuït de Festour amb els Obrint Pas com a cap de cartell i els cambrilencs Papagayo, entre d'altres conjunts.

El concert de la Diada cambrilenc es va encetar amb els Strombers que van iniciar la seva actuació poc després de les 10 de la nit davant molt poca gent. Durant la seva actuació el recinte es va anar omplint i la gent va saltar i ballar amb les cançons festives i, també, reivindicatives dels Strombers, que aquella mateixa nit tenien una segona actuació a Torrefarrera, motiu pel qual havien actuat en primer lloc. A continuació va venir l'actuació dels Lax'n'Busto, moment en que el Pinaret va enregistrar la major afluència de gent. Els Lax, molt motivats i davant d'un públic entregat, va venir a oferir rock i a fer un repàs de les seves cançons més conegudes combinades amb les del seu darrer treball tancant la seva actuació amb Miami Beach i T'estimo molt.
El concert va seguir amb el grup mallorquí Oprimits, que a ritme d'ska i amb una alta càrrega reivindicativa en defensa de la unitat cultural i lingüística dels Països Catalans, va posar el punt i final del Festour.

Comenta aquest article