Informació general

El ple aprova la destitució de la gerent d'Aparcam i fa públic l'encariment de les obres de la nova seu de l'empresa

Per Berta Ruiz

Aspecte del nou edifici d'Aparcam, que està pràcticament enllestit

El ple ordinari del passat dimecres va aprovar els comptes de l'any 2010 de l'empresa Aparcam SLM. Tal com va explicar l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, el consell d'administració de l'empresa municipal va aprovar els comptes a data de 22 de març de 2011, tot i que fins ara no s'havien ratificat per ple malgrat que és d'obligat compliment fer-ho durant el primer semestre de l'any, amb el 30 de juny com a data límit. Segons va dir Dalmau, "aquest és un exemple més de la deixadesa de l'anterior govern, i ara ho hem de fer fora de termini. Esperem que no ens posin una multa des del registre mercantil". Cal destacar que l'empresa Aparcam va tancar l'exercici de l'any 2010 amb un resultat positiu de 6.500 euros, mentre que l'any 2009 es va tancar amb un resultat negatiu de -31.522 euros. Es preveu que al tancament de l'any 2011, el resultat negatiu sigui força elevat.

Mercè Dalmau: "Del 22 de març al 22 de maig va tenir temps suficient per passar aquest comptes pel plenari. No defugi de responsabilitats"

Després de la intervenció de Mercè Dalmau, el portaveu del PSC –Robert Benaiges– va defensar-se dient que, "ja sabem que el govern anterior és el responsable de molt mals del món, però no ho és de la convocatòria d'eleccions. Vostè, l'11 de juny ja era l'alcaldessa de Cambrils i va tenir temps de fer-ho. Segur que som responsables de moltes coses, però no de tot. Governin que és el que han de fer!". A aquestes paraules, Dalmau va contestar que ja estaven exercint com a govern i que de fet, han hagut de resoldre moltes coses pendents com la liquidació pressupostària de 2010 i ara, els comptes d'Aparcam de l'any passat. "Del 22 de març al 22 de maig va tenir temps suficient per passar aquest comptes pel plenari. No defugi de responsabilitats, perquè ja anem fora de temps!". El punt va comptar amb els vots favorables del PSC i del NMC i les abstencions de l'equip de govern.

S'extingeix el contracte de la gerent d'Aparcam

Relacionat amb aquest tema, el plenari també va aprovar l'extinció del contracte de la gerent de l'empresa Aparcam. Sobre aquest cessament, el portaveu del PSC –Robert Benaiges– no es va mostrar d'acord, "perquè la vam nomenar nosaltres, però és un càrrec de confiança i poden fer el que vulguin". En aquest punt, Benaiges va puntualitzar que si es volia acomiadar aquesta persona s'havia d'avisar amb 3 mesos d'antel·lació, perquè sinó s'havia d'indemnitzar. Dalmau va contestar-li que "és sorprenent que en un contracte de treball hi posi que s'ha d'avisar amb 3 mesos, quan normalment són 15 dies! Per la seva part, el regidor de Governació –Dani Milán– "no és lògic cessar una persona i pretendre que en 3 mesos desenvolupi la seva tasca amb plenitud. Estem en un context de retallades de la despesa i aquí tenim una societat municipal molt problemàtica, ja que està en números vermells. Assumir la despesa de l'edifici més el sou de la gerent era molt complicat". En aquesta mateixa línia, el portaveu del NMC –Oliver Klein– va afegir que aquesta decisió representa un estalvi clar perquè no se substitueix la persona, sinó que s'elimina. No obstant, Klein va mostrar la seva preocupació pel futur de l'empresa Aparcam i què es farà amb l'edifici.
El punt va comptar amb els vots favorables de l'equip de govern, els vots en contra del PSC i les abstencions del NMC.

L'edifici d'Aparcam s'ha encarit més del previst i costarà uns 2 milions d'euros

Preguntat sobre la situació actual de les obres de l'edifici d'Aparcam (en una pregunta realitzada pel PSC), el regidor de Governació –Dani Milán– va explicar que les obres estan pràcticament enllestides i que ara s'està en el procés de recepció de l'obra, que es farà a curt termini. Milán va comentar que s'ha construït un nou edifici quan l'empresa ja tenia una seu física i que el seu cost serà molt superior al que estava previst. Segons va dir, quan es va presentar el projecte el març de 2009, es va dir que costaria 810.000 euros; l'octubre de 2010 el cost va pujar fins a 1,2 milions d'euros, mentre que mesos després va ascendir als 1,4 milions d'euros. Finalment, el cost total de l'obra serà d'1,94 milions d'euros. "És un edifici sobradament dimensionat que suposa una alta càrrega financera. Hem de veure si se li pot donar altres usos per a altres serveis i entitats".

Comenta aquest article