Informació general

El govern municipal reconvertirà el departament d'Organització i Excel·lència perquè el considera sobredimensionat

Per Lluís Rovira i Barenys

Façana de l'edifici consistorial

El govern municipal farà una reconversió a fons del departament d'Organització i Excel·lència de l'Ajuntament. Aquest departament està format actualment per sis persones, una cap i cinc treballadors, i amb el canvi que se li vol donar quedarà reduït a dues persones, un administratiu i un informàtic, i passarà a formar part del departament de Noves Tecnologies. Les altres quatre persones que estaven en el departament es redistribuiran en altres departaments de l'Ajuntament. Aquesta modificació estructural de l'Ajuntament s'aprovarà al proper ple ordinari, que se celebrarà el proper 31 d'agost, i es farà efectiva 10 dies després.

Departament sobredimensionat

Des del govern municipal s'ha informat a Revista Cambrils Diari Digital que aquest canvi es fa perquè, per una banda, "aquest departament estava sobredimensionat i no s'havien assolit els objectius pels quals s'havia posat en marxa. Algunes de les funcions d'aquest departament no s'havien desenvolupat correctament i d'altres ni s'havien portat a terme". D'altra banda, també es fa per "abaratir costos i optimitzar recursos". L'abaratiment de costos ve de l'estalvi dels 12.000 euros que era el complement de  sou que tenia la cap del departament i pel fet que les quatre persones que es recol·loquen a altres departaments de l'Ajuntament ocuparan els llocs de persones a qui se'ls acabava el contracte.

Gestió dels expedients interns i dels processos

El departament d'Organització i Excel·lència, fina ara, tenia com a funcions pròpies la gestió dels expedients interns i la gestió de processos, mitjançant l'aplicació del programa Bonsai que permet que fer un seguiment i una avaluació de la gestió entre els departaments municipals i els usuaris. També era funció d'aquest departament dissenyar les cartes de serveis i elaborar el Pla de Comunicació interna. En un altre ordre de coses, des del departament també s'han organitzat les Jornades d'Organització i Excel·lència que es van fer l'anterior mandat.


Comenta aquest article