Informació general

Una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits s'instal·larà demà i dissabte al Mollet del Rec

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la marató de donació de sang realitzada el passat mes de maig al pavelló

La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’instal·larà a Cambrils els dies 26 i 27 d’agost. Aquesta estarà ubicada al Mollet del Rec, al passeig Marítim, i es podran fer donacions de 10 a 14 hores i de 17.30 a 21.30 hores. L'activitat compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i Ports de la Generalitat.

Les unitats mòbils del Banc de Sang i Teixits visiten aquest estiu les zones turístiques catalanes, tant de platja com de muntanya, els eixos i les zones comercials a l’entorn de les grans ciutats. Amb aquesta iniciativa, que per cinquè any consecutiu porta a terme el BST, els residents i visitants de moltes de les poblacions conegudes com a centres d’estiueig podran donar sang. Una de les particularitats de les convocatòries d’estiu és que es fan en horaris compatibles amb el passeig de la tarda i el vespre, arrelat com a temps de lleure a les diferents zones turístiques. Les activitats de lleure són un bon moment per convocar nous donants i als donants habituals.

Necessitat de donar sang tot l’any

Com a dada significativa cal destacar que, abans de complir els 75 anys, més del 70% de la població necessitarà rebre sang o derivats. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones perquè se n’obtenen concentrats d’hematies, plaquetes i plasma. Malgrat els avenços científics i tecnològics de recombinació genètica per a la producció de proteïnes humanes, la sang no es pot fabricar i la donació és l’única font per a la transfusió.

Existeixen unes condicions bàsiques per poder donar sang: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

Comenta aquest article