Informació general

El govern municipal prepara un nou projecte d'urbanització de la plaça de l'Ajuntament que tingui un cost més assequible

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de la plaça de l'Ajuntament, a principis d'aquest mes d'agost

Les obres de l'aparcament subterrani de la plaça de l'Ajuntament es troben força avançades de manera que el pàrquing es podria obrir al públic a finals d'aquest proper mes de setembre. Ara bé, el problema que s'ha trobat el nou equip de govern és que no podrà fer front al projecte d'urbanització de la plaça que s'havia previst inicialment i que anava a càrrec del propi Ajuntament. El cost d'aquest urbanització era d'uns 2 milions d'euros i, segons han comunicat des del consistori, ara s'està fent un projecte més econòmic al mateix temps que s'haurà de buscar una fórmula mixta amb l'empresa constructora per a mirar d'afrontar aquestes obres d'urbanització.

Pàrquing de 300 places

L'aparcament de la plaça de l'Ajuntament comptarà amb dues plantes subterrànies. La primera tindrà capacitat per a 145 vehicles, i la segona per a 155, arribant així a la xifra total de 300 places. Aquestes dimensions permetran que hi hagi aparcaments de rotació de vehicles i altres en règim de lloguer. El pàrquing disposarà al seu exterior d'un indicador de places lliures i ocupades, i també comptarà amb reconeixement de matrícula a l'entrada. Aquest accés al subterrani es farà des de la banda de l'hospital, i la sortida serà per la banda de l'Institut Cambrils.


Les obres van a càrrec de l'empresa constructora Estacionament Centre Direccional S.A., que és filial de Dragados. Aquests treballs de construcció es van iniciar el mes de setembre de l'any passat i un cop es posi en marxa el pàrquing,  l'empresa constructora tindrà la concessió de l'explotació de l'aparcament durant 40 anys
.
En un altre ordre de coses, l'Ajuntament no té la intenció de canviar el nom de la plaça de l'Ajuntament, tal i com va sortir reproduït en un mitjà de comunicació de la demarcació.

Comenta aquest article