Cultura

Francesc Garriga: "El Festival Internacional de Música de Cambrils és l'únic festival del sud de Catalunya que es manté any rere any"

Per Cristina Sierra

Francesc Garriga durant la roda de premsa d'ahir al matí

El regidor de Cultura, Francesc Garriga, va valorar, ahir al matí en roda de premsa, l'edició d'enguany del Festival Internacional de Música de Cambrils. El regidor va dir que des del departament de Cultura estaven "especialment contents" per vàries raons, entre elles, que tot i estalviar-se aproximadament 100.000 euros, aquesta reducció no havia fet baixar "ni la qualitat ni els mitjans emprats" perquè el Festival fos tot un èxit d'assistència. 

Garriga va afirmar que, "amb un pressupost modest de 131.000 euros, han actuat artistes que han fregat el 100% d'ocupació en els seus espectacles", com és el cas de Los Chicos del Coro, Diego el Cigala o Joan Chamorro Quartet & Andrea Motis. El regidor va explicar que, vist l'èxit que havia tingut l'actuació  de Joan Chamorro Quartet & Andrea Motis al Castell de Vilafortuny, se'ls hi va oferir fer un altre concert però per qüestions d'agenda no va poder ser.

L'edició del Festival d'enguany ha comptat amb un total de 13 concerts i una assistència de 6.330 persones. Garriga va afirmar que "tot i ser un any difícil, el públic ha respòs a les propostes i hi ha hagut un augment molt important d'assistència". Tal com explicava el regidor, "enguany podien haver baixat les vendes d'entrades i hagués estat normal, però la gent ha participat".


"Som l'únic festival de referència del sud de Catalunya que es manté any rere any i volem involucrar a les personalitats institucionals perquè vinguin als concerts"

De cara l'any vinent, Garriga va explicar que un dels objectius és el de involucrar a les personalitats institucionals perquè assisteixin als concerts. "No pagarem per tindre publicitat derivada de famosos però som el Festival de referència del sud de Catalunya. Al nord n'hi ha molts i al sud som l'únic Festival que es manté any rere any", va afirmar.

El regidor va agrair "de tot cor" als patrocinadors que han participat enguany per tot l'esforç dut a terme, així com al personal de l'Ajuntament i a la directora i subdirectora del Festival. Garriga va acabar la seva intervenció afirmant que "a partir de demà començarem a treballar en la propera edició i que continuaran treballant en la mateixa línia".




Comenta aquest article