Cultura

L'Ajuntament de Cambrils firma una pròrroga de la cessió d'ús de les escultures de la família Escudero

Per Cristina Sierra

Antoni Escudero, Mercè Dalmau i Francesc Garriga, ahir al matí, durant la signatura del conveni

L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i Antoni Escudero Musolas van firmar, ahir al matí al despatx d'alcaldia, la pròrroga de la cessió d'ús de les escultures realitzades per Paloma Núñez San Martin, la dona d'Escudero. L'any 2006, la família Escudero va firmar amb l'Ajuntament un acord de cessió d'ús de les escultures de l'obra "Desencuentro" per tal que s'exposessin públicament però aquesta clàusula no es va poder acomplir en el temps marcat. Amb el nou acord, la família ha prorrogat la cessió 5 anys més per poder exposar públicament l'obra i l'Ajuntament s'ha compromès a ubicar-la a la Torre del Llimó, quan finalitzin les seves obres.

D'aquesta manera, les escultures es podran veure gratuïtament i activament, ja que per la Torre del Llimó hi passen tres rutes turístiques i les escultures s'ubicaran en el primer porxo obert als cambrilencs i cambrilenques, al costat de la nova zona enjardinada de la Torre. El marit de l'artista, Antoni Escudero, va mostrar la seva satisfacció amb el nou acord i va afirmar que la seva dona el que volia era que els cambrilencs i cambrilenques poguessin gaudir de la seva obra i dels bons moments que va passar a Cambrils. De fet, les cendres de Paloma Núnez descansen a la nostra ciutat.


Una artista molt vinculada a Cambrils

Paloma Núnez San Martin va néixer a Madrid i a finals dels anys setanta va iniciar el seu vincle amb Cambrils. on hi venia de vacances.
Les seves visites a Cambrils li van servir com a font d'inspiració i de seguida va començar a fer escultures, ceràmiques o pintures. L'artista va morir prematurament l'any 2003 a causa d'una malaltia però va deixar una obra que li va atorgar prestigi i reconeixement, com quan l'any 1997 la van incloure en  la publicació Escultoras Españolas escrita per Concha Huidobro del Departament d’Història de l’Art, Diego Velázquez, del CSIC.





Comenta aquest article