Informació general

Cambrils és un dels municipis catalans amb problemes de cobertura de telefonia mòbil

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'antena de telefonia mòbil col·locada damunt de la caseta de Telefònica, al carrer de Joan Rebull

Cambrils és una de les poblacions catalanes amb problemes importants de cobertura de telefonia mòbil a l'estiu, segons ha revelat un estudi del Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) que ha fet públic a principis d'aquest mes d'agost. Segons aquest estudi, Cambrils, juntament amb 40 municipis més de Catalunya, té problemes per a solucionar la seva cobertura de telefonia mòbil.

El degà del COETTC, Ferran Amago, ha manifestat que "la transferència de dades a través de telèfons mòbils i connexions a Internet contribueixen a saturar les capacitats existents, la cobertura es col·lapsa i això provoca que resulti més difícil parlar per mòbil". Al mateix temps, destaca la importància de donar una bona imatge als turistes en època de crisi econòmica, garantint un servei de telecomunicacions que permeti als viatgers establir contacte a través del seu telèfon mòbil.

Segons el COETTC, els principals motius de l'augment dels problemes de connexió i cobertura relacionats amb la telefonia mòbil es deuen principalment a l'increment dels serveis que s'ofereixen a través de la telefonia mòbil, l'existència d'un nombre insuficient d'antenes, l'ús d'Internet amb connexió de telefonia mòbil i el considerable increment de la població en època de vacances a les zones costaneres. Cal dir que en el mateix informe del COETTC  es diu que dels municipis on es presentaven més incidències en els darrers anys, el 43,52% han sabut reconduir la situació i ara disposen de cobertura acceptable.


L'Ajuntament ha modificat un article del POUM per poder instal·lar més antenes

Precisament en el darrer ple ordinari de l'Ajuntament de Cambrils, celebrat el passat 26 de juliol, es va modificar un article del POUM per poder instal·lar més antenes en edificis d'ús residencial privat o hotels, ja que en un principi, l'article només permetia instal·lar les antenes damunt d'equipaments públics.

L'àrea d'urbanisme del Consistori va decidir modificar el punt degut a queixes rebudes de zones puntuals, com ara a diferents zones de Vilafortuny. Amb el nou article es legalitzarà algunes de les antenes ja existents i es donarà la possibilitat d'instal·lar-ne més.

Comenta aquest article