Informació general

Turisme de Cambrils vol impulsar un consorci amb Salou i Vila-seca per a la contractació de vaixells pelicans per netejar les platges

Per Cristina Sierra

Vaixells pelicans treballant a les aigües cambrilenques, l'estiu de 2006

La regidoria de Turisme de Cambrils té la intenció d'impulsar un consorci amb els ajuntaments de Salou i Vila-Seca per la contractació de vaixells pelicans per netejar les platges, tal com va explicar ahir en roda de premsa el regidor de turisme, Xavier Martí. Enguany l'Agència Catalana de l'Aigua s'ha vist obligada a retirar els vaixells pelicans per no poder fer front al seu elevat cost a principis d'estiu, és per això que l'àrea de turisme es va posar en contacte amb els altres ajuntaments  per poder fer actuacions conjuntes i solucionar els problemes. Martí va apuntar que "els pelicans són necessaris" i que a Cambrils, per donar resultat, "n'hauríem de tenir tres mínim".

Està previst que l'aliança sigui una realitat el proper mes de setembre.
Segons el regidor, "hem de valorar la iniciativa amb les altres dues poblacions, ja que el cost seria més elevat per nosaltres al tenir més quilòmetres de platja, però ens podríem estalviar els costos de fer-ho nosaltres sols".  Tot i l'absència enguany dels vaixells, Martí va afirmar que els últims anàlisis de qualitat sanitària de les platges "són excel·lents".

Per l'altra banda, el regidor va explicar que des de la regidoria s'estan expandint contactes amb poblacions veïnes com Mont-roig o Riudoms per fer una promoció conjunta i establir col·laboracions.
"Volem anar més enllà, volem ajudar a les poblacions veïnes a promocionar els seus productes i més,en aquests moments de crisi", va apuntar. 

Neix l'associació de xiringuitos


Per l'altra banda, el regidor va explicar que recentment s'ha constituït una associació dels xiringuitos cambrilencs amb l'objectiu
d'avisar de queixes i de l'estat de les platges. Aquesta iniciativa ha sorgit "per donar solució a les problemàtiques", la majoria, queixes de l'estat de les platges. Segons Martí, l'última queixa va ser per l'aparició d'unes algues i plàstics a la platja de La Llosa i es van retirar immediatament.  El regidor va explicar que es vol encarregar personalment de totes les queixes, ja que "el tracte d'atenció personal és positiu. Ja vam dir que l'atenció personalitzada ha de ser la tònica d'aquest equip de govern". En referència al 2010, les queixes sobre l'estat de les platges s'ha reduït un 28%.

Cambrils assoleix un 87% d'ocupació durant el mes de juliol

Segons xifres de l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics Costa Daurada i l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, l' ocupació a Cambrils durant el mes de juliol ha estat del 87%, tres punts més en comparació amb el mes de juny (84%). Per Martí, aquestes "dades són satisfactòries i es fa una valoració positiva, tot i que falta veure amb les enquestes quin és el gast mitjà i grau de satisfacció del turista". El principal turisme és el francès i enguany, hi ha hagut una pujada força important del turisme rus., així com una recuperació del turisme nacional.

Segons va explicar el regidor, de cara a la tardor es té previst impulsar el turisme de segona residència. "Mirarem d'incloure'ls a la nostra població, d'oferir productes per fer que la visita del cap de setmana sigui més agradable".



El regidor de turisme, Xavier Martí, ahir en roda de premsa

Comenta aquest article