Informació general

Es remodela el tram de l’avinguda Diputació a l'alçada del Pi Rodó per eliminar el punt negre d’accidentalitat

Per Redacció

Aspecte que presenta el nou tram remodelat de l'avinguda Diputació

L’Ajuntament de Cambrils ha remodelat el tram de l’avinguda Diputació a l'alçada del Pi Rodó per eliminar el punt negre d’accidentalitat que s’ha detectat durant el primer semestre del 2011. L’actuació ha consistit en la reducció de  l’amplada dels carrils de circulació en ambdós sentits, la creació d’una illeta central per evitar la invasió del carril contrari i la col·locació de bandes reductores de velocitat. La Policia local farà un seguiment per avaluar els resultats i valorar si la solució és extrapolable a altres punts amb problemàtiques similars.

Amb aquest objectiu s’han realitzat tres actuacions: s’ha reduït l’amplada dels carrils de circulació en els dos sentits de la marxa; s’ha creat una illeta central canalitzadora i separadora del trànsit reforçada amb fites per a evitar la invasió parcial del carril contrari i crear un impacte visual que ha de motivar als conductors a circular més lentament; i finalment s’han instal·lat dues bandes reductores de velocitat de material de cautxú actual (un en cada sentit) per a incidir encara més en la pacificació del trànsit en aquell revolt. 

Les obres s’han planificat després de realitzar un estudi per poder resoldre o reduir l’accidentalitat en aquest tram de la xarxa viària, insistint especialment en reducció de la velocitat. Des de la Policia Local s’efectuarà un seguiment durant els propers sis mesos per a avaluar els resultats i conseqüència d’aquesta actuació per si fos extrapolable en altres llocs de la ciutat a on la tipologia de via i d’accidents sigui similar.

Aquesta és una de les mesures en matèria de seguretat per aquest estiu que van presentar el juliol en roda de premsa el regidor de Governació de Cambrils, Daniel Milán, i el cap de la Policia Local, el sots inspector Josep Muñoz.

Comenta aquest article