Informació general

El Barri Antic celebra, un any més, les seves festes amb caire familiar

Per Redacció

Ahir a la tarda es va posar punt i final a les festes amb l'espectacle d'acrobàcies a la plaça d'Espanya

Aquest passat divendres el Parc del Pinaret va ser l'escenari, un any més, del pregó que marcava l'inici de les festes del Barri Antic. Enguany, el pregoner va ser Marc Fargas, destacat fill del barri, que es va presentar com el de “ca la Botigueta”. Fargas va fer un personal i emotiu pregó dedicat al seu pare, que va morir fa just un any. El pregoner va fer un repàs de diversos records del barri, com el fet que quan era xiquet tots els nens del barri jugaven al carrer totes les hores. També va destacar la convivència i la proximitat que sempre ha viscut el veïnat del barri, i va animar als presents a ser participatius amb les festes i implicar-se amb l'associació de veïns.

Després del pregó, es va donar inici del tradicional concert d'havaneres a càrrec del grup “Penjats de l'ham”. L'actuació va ser seguida per un nombrós públic que, a la mitja part, va poder degustar el rom cremat i la coca oferta per membres de l'Associació de Veïns. Aprofitant la parada, també es va fer entrega de tres premis que destacaven diferents elements decoratius de les façanes del barri i es van passar una sèrie de fotografies antigues del barri facilitades per l'Arxiu Municipal.

Dissabte al vespre es va celebrar el sopar a la fresca amb la participació de nombrosos veïns repartits pel  Passeig d'Albert, el carrer de Sant Pau i la Plaça d'Espanya. La coincidència d'aquest any amb la Nit d'Artistes, no va evitar que el ball a la plaça d'Espanya fos força animat. L'actuació dels “Pachucos” va fer gaudir a un públic que va poder veure en persona a Michael Jackson, Rafaella Carrá o David Bisbal.

Les festes del barri van acabar ahir a la tarda a la plaça d'Espanya amb l'habitual espectacle d'acrobàcies, que va ser força aplaudit. L'acte posava punt i final a unes festes que, des de l'any 1995, organitza l'Associació de Veïns “El Portal”.

Comenta aquest article