Informació general

Una fuita de gas provocada per les prospeccions de les obres del Pòsit obliga a desallotjar tres vivendes i tres restaurants

Per Lluís Rovira i Barenys

La fuita de gas es va produir arran de la prospecció feta al mig del passatge de Sant Pere

Les obres de la plaça del Pòsit van viure, ahir, un nou ensurt. Poc abans de les dues del migdia, una màquina que feia una prospecció del sòl al mig del passatge de Sant Pere, prop de la plaça del Pòsit i del carrer de les Barques, va foradar una conducció de gas provocant una fuita. Al lloc dels fets s'hi van desplaçar dotacions de bombers, una ambulància del SEM, i diverses dotacions de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra. De seguida es va tallar un tram del carrer de Sant Pere i es van desallotjar tres vivendes i 3 restaurants. A banda, Emergències de la Generalitat va activar la fase de prealerta del Procicat i es van tancar les claus del gas per evitar un major risc.

El tall de subministrament de gas a la zona va quedar tallat des de les dues del migdia fins a 1/4 de 6 de la tarda. En total i segons Emergències, es calcula que uns 1.700 abonats es van veure afectats per aquest tall de subministrament de gas

Treballs de prospecció

Els treballs de prospecció s'estan realitzant per tal de conèixer la dimensió de les esquerdes detectades a edificis propers a les obres del Pòsit. De moment i segons ha informat l'Ajuntament, els resultats de les prospeccions que ja s'han realitzat són positius. Els treballs, segons aquestes fonts, han certificat que els danys als edificis del carrer del Carme no són estructurals. Les prospeccions han de continuar a la resta de carrers del voltant de la plaça del Pòsit.
Pel que fa a la conducció de gas foradada, l'ajuntament ha comunicat que no constava a la planificació de serveis del propi ajuntament i que, per tant, no s'havia pogut tenir en compte a l'hora de foradar.
El carrer de Sant Pere va quedat tallat com a mesura de prevenció

Comenta aquest article