Informació general

L'Associació de veïns Platja de la Llosa vol que l'Ajuntament demani responsabilitats pel desviament dels diners del Fomit destinats al barri de la Llosa

Per Redacció

Imatge de les obres de la primera fase del barri de la Llosa

L'Associació de Veïns i Propietaris Platja de la Llosa, presidida per Joan M. Culsan, ha emès un contundent comunicat en el que carrega contra l'exalcalde, Robert Benaiges, i la presidenta de l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa, per tota la qüestió de les obres pendents al barri i la desviació del préstec del Fomit. El comunicat comença explicant que l'Associació de Veïns Platja de la Llosa es va constituir "després de dos anys de mentides i manipulacions per part de l'exalcalde Robert Benaiges i de la presidenta de l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa, Ana M. Franquet, sobre la continuació de les fases 2 i 3 de les obres de remodelació al barri i no obtenir cap mena de resposta a les nostres sol·licituds d'aclariment". És per aquest motiu, segons diu el comunicat, que aquesta associació veïnal va decidir presentar denúncies davant del Ministeri de Turisme, que és qui va concedir el préstec Fomit, i de la Generalitat de Catalunya, organisme encarregat del seguiment del préstec.

"Total connivència entre la presidenta del barri i l'exalcalde"

El manifest continua dient que arran de les denúncies presentades per l'associació, "s'han confirmat les nostres sospites, ens quedem sense les obres. A més, l'Ajuntament ha de retornar uns quatre milions d'euros no invertits i els cambrilencs han de pagar els prop de 600.000 euros més per l'increment dels interessos d'aquests diners no invertits en les obres de la Llosa". En el manifest, l'Associació de Veïns Platja de la Llosa vol fer constar "la total connivència existent entre la presidenta del barri i l'exalcalde que va permetre fer un mal ús dels diners que eren pel barri. La presidenta ja té els carrers arreglats i els sentits de circulació de vehicles al seu gust per tal de no tenir sorolls i molèsties i fins i tot va fer retirar uns senyals de trànsit del seu carrer".
El comunicat continua assenyalant a la presidenta de l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa de "no defensar els interessos dels veïns pel que fa al tema de les obres ja que fa pocs dies encara va dir que les començarien a primers d'octubre d'aquest any. Potser no sap o no distingeix què vol dir licitar o fer un acord d'intencions que és el que es va fer en el ple de l'Ajuntament del dia 31 de març de 2011".

"Volem que es demanin responsabilitats"

L'Associació de Veïns i Propietaris Platja de la Llosa vol que l'Ajuntament de Cambrils "demani les responsabilitats que corresponguin per aquests fets tan greus. Això no pot quedar així. Estem indignats amb la ineptitud de l'exalcalde i els perjudicis ocasionats a dues terceres parts de veïns del barri i al poble de Cambrils i creiem que qui ha gestionat tan malament els cabals públics no pot tenir el premi de ser vicepresident del Consell Comarcal del Baix Camp".

Comenta aquest article