Cultura

The Conversation of the Jazzmen Sextet ofereix un concert de jazz en el marc del Petit Festival al parc del Nou Cambrils

Per Gerard Ballester

The Conversation of the Jazzmen Sextet, ahir, en el concert del petit festival al parc del Nou Cambrils

Ahir a les 22 hores, el Parc del Nou Cambrils va donar cabuda a una nova actuació del 37è Festival de Música de Cambrils, amb l’entrada gratuïta, en el seu format del Petit Festival. The Conversation of the Jazzmen Sextet va actuar davant d’un públic molt nombrós i entregat. El seu programa es basava en estàndards de jazz ben coneguts i també comprenia arranjaments originals elaborats per la pròpia formació. L’estil del Sextet de jazz abraça tota la rama del jazz neoclàssic més pur. La formació la componen sis músics: l’Héctor García a la guitarra, Gerard Ramos al contrabaix, Fernando García a la bateria, Javier Bruna al saxo tenor, Xavi de la Salud a la trompeta i Iván Sáez al saxo baríton. Tots vinguts d’indrets d’arreu de la geografia espanyola, Catalunya, Madrid i Navarra, amb un punt de convergència, el Conservatori Superior de Música de Navarra.

Van interpretar temes de compositors jazzístics com Miles Davis o Gerry Mulligan, arranjaments originals i fins i tot temes propis composats pel mateix saxofonista baríton, Iván Saéz. El walking del contrabaix no va parar de sonar durant tot el concert. En temes  com “Noches de tocadiscos” de Gerry Muligan, els intèrprets van poder demostrar els seus dots d’improvisació, tot fent espectaculars solos, un darrere de l’altre. Fins i tot el bateria i el contrabaixista van gaudir del seu moment de glòria. Les melodies espontànies i lleugeres, captivaven els oients i transmetia la sensació que allò que semblava tan complex de tocar ho podien interpretar sense cap dificultat. El concert va tancar amb una de les peces més animades de totes, “Blues for Mr.Muligan”, també del compositor Gerry Muligan.

Comenta aquest article