Informació general

L'Ajuntament avança unes tres setmanes el cobrament de l'IBI i les escombraries

Per Redacció

Els ciutadans cambrilencs que tenen domiciliat pel banc el pagament de l'IBI i les escombraries han vist, amb sorpresa, com aquest passat 18 de juliol se'ls hi carregaven aquests imports quan, des de feia molts anys, es cobraven a partir del 4 - 5 d'agost. El que no ha variat és el venciment, que continua sent el 16 d'agost. Amb aquesta mesura, aprovada per l'anterior equip de govern en junta de govern del 24 de setembre del 2010, l'Ajuntament s'avança una part important de la recaptació de l'IBI, urbana i rústica, així com l'import de la taxa del clavegueram.
Tal com ja es va dir al seu dia,  l'IBI que es recapti enguany ha de servir per a fer front a la pòlissa de crèdit concertada per l'Ajuntament amb Catalunya Caixa, una de les dues pòlisses de crèdit que va renovar a principis d'any i que sumen un total de 10,5 milions d'euros. Tot l'IBI recaptat queda dipositat en aquesta entitat bancària amb qui l'Ajuntament va concertar 5 milions d'euros de la pòlissa de crèdit. Segons l'operació concertada al seu moment, el mes de febrer d'enguany, aquesta pòlissa estava condicionada a la gestió, per part de l'entitat bancària, del padró de l'IBI així com la retenció de 28 dies dels saldos del padró de l'IBI en un compte restringit de recaptació amb remuneració del 0%. També es posava com a condició el pagament de les nòmines de l'Ajuntament, com a mínim, sis mesos l'any

1,25 milions d'euros per a pagar factures

El nou govern municipal ha quantificat el total de factures a pagar, provinents de l'anterior mandat. Pugen a més d'un milió d'euros i l'Ajuntament farà front al pagament d'aquestes factures ja que s'està pendent de la concessió d'una línia de crèdit ICO, per un valor de 1,25 milions d'euros, per a fer-ho. D'altra banda, l'Ajuntament ha assegurat que els salaris dels treballadors municipals estan assegurats.

Comenta aquest article