Informació general

Cambrils participa en una reunió per valorar la marxa de la companyia aèria Ryanair de l'aeroport de Reus

Per Berta Ruiz

Imatge d'un avió de la companyia aèria Ryanair

El passat dijous va tenir lloc una trobada entre representants dels ajuntaments de Tarragona, Reus, Cambrils, Vila-seca i Salou amb l'objectiu de valorar l'anunci de la companyia aèria Ryanair de no programar més vols a la base operativa de Reus a partir del 31 d'octubre.

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils –Xavier Martí– va ser present en aquesta trobada, on es va acordar crear una taula de treball integrada per aquests municipis, els quals fan aportacions econòmiques periòdiques a aquesta companyia irlandesa de baix cost. De fet, el delegat del Govern a Tarragona –Quim Nin– comentava en la roda de premsa posterior a la reunió que, "per aconseguir atreure altres operadors i evitar que l'aeroport de Reus quedi inactiu durant els mesos d'hivern, la Generalitat ha assegurat que manté el compromís de subvencions que actualment cobra Ryanair i que puja a 3,5 milions d'euros". En aquest sentit, aquesta aportació econòmica podrà servir per buscar alternatives, és a dir, d'altres companyies de vols xàrters que vulguin operar amb regularitat des de l'aeroport de Reus.

Mantenir el trànsit de viatgers a la demarcació

En la reunió també es van abordar diferents qüestions com intentar que Ryanair operi durant els mesos d'estiu, que garanteixi uns serveis mínims durant l'any o intentar ampliar l'activitat aeroportuària amb altres companyies. Segons va manifestar el regidor de Turisme de Cambrils, "l'objectiu fonamental és que l'aeroport de Reus es mantingui obert, principalment a l'estiu, i en segona instància que mantingui la seva activitat durant l'any, ja sigui amb Ryanair o amb una altra companyia que segueixi aportant trànsit de viatgers a la demarcació". Cal destacar que el fet que Ryanair deixi d'operar a l'aeroport de Reus suposaria una pèrdua de 75.000 turistes durant els mesos d'hivern.

A la reunió també hi van assistir representants de les Cambres de Comerç de Reus, Tarragona i Valls, de la Diputació de Tarragona, del Port de Tarragona, de l'aeroport de Reus, de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme i de la Confederació de Comerciants.

Comenta aquest article