Informació general

Dani Milán, regidor de Governació: "L'empresa municipal Aparcam ha adquirit un compromís econòmic difícil de complir"

Per Redacció

Aspecte actual del nou edifici d'Aparcam

Les obres de l'edifici de l'empresa municipal Aparcam estan pràcticament enllestides a falta dels darrers detalls. Aquest espai està situat a l'avinguda del Sol, a la urbanització Sol Cambrils –a tocar de la riera de Maspujols– i compta amb una superfície total d'uns 3.500 metres quadrats repartits entre un edifici administratiu d'oficines i atenció al públic i un gran magatzem per al dipòsit municipal de vehicles. La primera pedra de les obres es va col·locar el passat mes d'octubre i les obres han anat a càrrec de l'empresa Becsa. Inicialment s'havia dit que el pressupost de l'obra era 1,2 milions d'euros, tot i que les darreres xifres facilitades per la regidoria de Governació apunten a que hi ha una hipoteca amb un valor total 1,7 milions d'euros que suporta Aparcam. D'aquests, 1,4 milions corresponen a la construcció de l'edifici pròpiament, mentre que la resta es divideix en els honoraris de projectes i una partida que havia de cobrir una pòlissa de crèdit que s'havia contractat. Tot això, hauria provocat un increment d'uns 300.000 euros en la contractació final.

Possible impagament de la quota

Segons dades facilitades per la regidoria de Governació, la quota mensual a pagar és de 6.000 euros a partir de l'1 d'octubre –segons la gerent d'Aparcam–, no obstant tot apunta a que s'estaria pagant una quota creixent cada mes. Davant d'aquesta situació d'incertesa, la regidoria ha previst dues actuacions: la primera, esperar a conèixer el resultat de l'informe dels auditors que es farà públic en els propers dies i, per altra banda, plantejar-se com solucionar un possible impagament de la quota, és a dir, que no es pogués assumir la despesa mensual de la hipoteca.

El regidor de Governació –Dani Milán– ha declarat que "cal ser el màxim de realista possible per poder afrontar aquesta etapa complicada". Per això Milán ha assegurat que "si cal ser creatius per buscar nous ingressos, ho serem, però cal redreçar la situació". Entre les mesures que es contemplen destaca el capítol d'obtenció d’ingressos atípics, que seran explicades properament. Tot i això, Milán ha afirmat que el fet d’estar esperant els resultats dels auditors "no implica cap paralització, sinó una oportunitat per pensar, plantejar i estudiar mesures correctores que es puguin aplicar en un futur immediat".

Sobre les obres d'aquest edifici, Dani Milán ha dit que, "l’edifici construït per ser la nova seu de l’empresa no respon a les necessitats reals i està sobredimensionat". A més, també ha comentat que "desconeixem el motiu pel qual es va optar per un edifici enorme i de disseny, i amb un preu tan desorbitat com inassumible actualment i ja en el moment en que es va preveure".

Comenta aquest article