Informació general

La Policia Local deté un home per espoliar una dotzena d'objectes metàl·lics del jaciment arqueològic Mas Rovira, a la Fontcoberta

Per Redacció

Imatge del material intervingut per la Policia Local.

El passat 21 de juliol a la tarda, els agents de la patrulla rural de la Policia Local van rebre un avís, informant que el director del Museu d'Història de Cambrils havia rebut un avís anònim que informava de la presència d'una persona amb un detector de metalls a la zona arqueològica de la Fontcoberta.

Els agents van localitzar un home de 45 anys –de nacionalitat espanyola i veí de Reus– dins d'aquest espai en possessió d'un detector de metalls, mentre que també duia un pic amb el qual realitzava moviments de terra al detectar algun objecte metàl·lic. S'identifica a aquest individu i se l'escorcolla, trobant-li una dotzena d'objectes metàl·lics en la butxaca dreta del pantaló. Eren una desena de monedes de diferents èpoques, una bola projectil i una sivella. L'individu va dir que els objectes els havia trobat aquell mateix dia, mentre que també va comentar que ja havia estat en la zona dos dies més fent aquesta activitat, on havia trobat diversos objectes metàl·lics tot i que no havia realitzat cap tipus de comunicació al departament de Cultura de la Generalitat. Segons va dir, el destí final d'aquests objectes era la seva venda al mercat d'antiguitats que es realitza els dissabtes a Reus. Els agents van aixecar acta per realitzar prospeccions sense llicència i es van intervenir les eines i els objectes, els quals són derivats al departament de Cultura de la Generalitat, juntament amb la denúncia administrativa.

Posteriorment, el director del Museu d'Història de Cambrils va confirmar que els terrenys en els quals es va localitzar aquest individu, són terrenys pertanyents al jaciment arqueològic Mas Rovira, de la zona de Fontcoberta –terme municipal cambrilenc– amb fitxa de jaciment arqueològic al departament de Cultura de la Generalitat. Aquests terrenys també estan declarats Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), com a jaciment romà, amb la denominació de la Fontcoberta, inclosa dins del pla d'ordenació urbanística municipal de Cambrils (POUM).

Comenta aquest article