Informació general

Els alumnes cambrilencs Anna Segú i Gerard Baquer reben una distinció de la Generalitat per haver obtingut una nota superior a 9 en les PAU

Per Redacció

L'acte de lliurament es va fer a l'Auditori de Barcelona

Dos alumnes cambrilencs de l'institut Cambrils –Anna Segú Cristina i Gerard Baquer Gómez– van ser distingits per la Generalitat de Catalunya per haver obtingut una qualificació superior o igual a 9 punts de les PAU (Proves d'Accés a la Universitat). En el cas de Gerard Baquer aquesta nota va ser de 9,278, mentre que Anna Segú va ser de 9,176.

El passat divendres a la tarda, el conseller d’Economia i Coneixement –Andreu Mas-Colell–, acompanyat del secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i del secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina, van lliurar les distincions als 190 estudiants que han obtingut una qualificació d'Excel·lent en aquestes proves que van tenir lloc els dies 15, 16 i 17 de juny.
Els 190 estudiants distingits van recollit el guardó en un acte que va reunir més de 1.200 persones a l’Auditori de Barcelona. Aquest és l’any amb més alumnes distingits des que la Generalitat va crear aquests guardons, el 2001, amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els 22 estudiants amb nota superior o igual a 9,5 van rebre, a més d’una menció especial, un val de 300 euros en material educatiu.
 
Durant l’acte, el conseller va encoratjar els estudiants distingits a aprofitar les oportunitats de formació que els oferiran les universitats catalanes que, a la vegada, es beneficiaran del seu talent. Pel que fa als estudiants, 72 dels 190 guardonats procedeixen de centres públics, i 118 de centres privats. D’aquests 190, 102 són noies i 88 són nois. I pel que fa a la seva procedència, la majoria d’estudiants pertanyen a la ciutat de Barcelona o les comarques de la seva demarcació.

Comenta aquest article