Informació general

La Policia Local aborda una campanya estival amb més recursos humans al carrer

Per Berta Ruiz

Efectius policials en una actuació recent a Cambrils

La regidoria de Governació de l'Ajuntament de Cambrils va presentar ahir, en roda de premsa, les principals línies d'actuació i els dispositius policials que s'adoptaran per fer front a la campanya d'estiu, tant en matèria de control de la venda ambulant il·legal, com en vigilància de costes i campanyes de seguretat viària, entre d'altres qüestions. El regidor de Governació –Dani Milán–, acompanyat del cap de la Policia Local –Josep Muñoz– van ser els encarregats de fer cinc cèntims de les noves estratègies d'actuació i el reforç de recursos humans amb els quals comptarà el cos policial.

Uns 93.000 habitants a Cambrils durant el mes d'agost

Tal com va explicar Milán, durant l'estiu, Cambrils rep una gran quantitat de població que fa que el nombre d'incidències i de serveis es multipliquin. Quant a població, la Policia Local estima que la població passa dels 34.000 habitants aproximadament als 88.000 habitants durant el mes de juliol i els 93.000 habitants durant el mes d'agost. Aquestes previsions d'enguany suposen entre un 8 i un 10% més respecte a l'any passat.

Un 25 o 30% més d'agents patrullant els carrers

Per afrontar aquest gran increment poblacional, Milán va explicar que s'incrementarà el nombre d'agents que patrullaran els carrers en un 25 o 30% aproximadament. Aquest reforç provindrà principalment de dues accions: per un costat, la reorganització interna de la pròpia Policia Local –l'àrea d'atenció al ciutadà es cobrirà amb el suport d'auxiliars administratius– i també gràcies a la reubicació dels agents que es destinen al patrullatge escolar. De manera addicional s'han contractat 15 agents interins que s'uniran a aquest reforç d'estiu i tot plegat, sumaran una vintena d'agents més patrullant al carrer. Segons va especificar Milán, aquest "sobreesforç" de personal humà s'organitzarà en dues grans unitats: el GRAP (Grup de Reforç, Atenció i Proximitat), una unitat destinada a donar cobertura a la zona central del port, el passeig marítim i el Cap de Sant Pere; i per altra banda, també es reforçarà la patrulla de costes, que se centrarà en la vigilància durant l'horari de platja, així com en el control de la venda ambulant il·legal.

Actuacions conjuntes amb la Policia Local de Salou, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional per abordar la venda ambulant il·legal

A banda d'aquesta reorganització del cos policial local, Milán també va comentar que a això se li afegeix l'increment d'un centenar d'efectius dels Mossos d'Esquadra que la Generalitat aporta a la demarcació tarragonina i que a Cambrils es tradueix en una trentena d'agents. Segons Milán, "ja hem treballat de manera coordinada amb els Mossos d'Esquadra en diferents actuacions, majoritàriament encaminades a fer front a la venda ambulant il·legal". De fet, des de fa uns dies s'han muntat operatius conjunts entre la Policia Local de Salou, la Policia Local de Cambrils, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional que han permès afrontar en millors condicions la lluita contra els manters a la zona del cap de Sant Pere. Aquests dispositius estan encara en fase de proves, però de moment, han aconseguit reduir la presència de venedors els dies que s’han posat en funcionament, sobretot a la zona del Cap de Sant Pere, va dir Milán. Justament aquest espai és un dels punts més calents de venda ambulant il·legal.

No obstant, Milán va voler ser prudent i va dir que encara és aviat per fer valoracions perquè tot just s'està a meitat de la temporada. El regidor va incidir que el més important és sensibilitzar els compradors perquè amb aquestes compres estan alimentant una activitat delictiva, va afegir. En aquest mateix sentit, Muñoz va explicar que s'està fent molta tasca de prevenció i s'està treballant de manera coordinada amb els altres cossos policials.

Campanyes de seguretat viària

En matèria de seguretat viària, el regidor de Governació va detallar que durant l'estiu aquestes se centraran en controls d'alcoholèmia i de substàncies estupefaents en la conducció i també s'incrementaran els controls de velocitat i ús del casc. De cara al mes de setembre, coincidint amb l'inici del curs escolar, els esforços d'informació i sensibilització se centraran en l'ús del cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantils.

Punts negres de la xarxa circulatòria

Quant a punts negres de la xarxa viària circulatòria de Cambrils, Milán va referir-se a l'avinguda de la Diputació, a l'alçada del Pi Rodó, on darrerament s'estan detectant diferents problemes derivats de l'excés de velocitat dels conductors. En aquest punt s'adoptaran una sèrie de mesures per reduir-ho. Tal com va dir el regidor de Governació, s'estrenyerà la calçada per reduir la velocitat i es farà instal·lant una petita illeta central i instal·lant bandes rugoses per alertar els conductors. Segons va especificar Josep Muñoz, aquestes mesures es podrien realitzar en les properes setmanes.

El regidor de Governació –Dani Milán– i el cap de la Policia Local –Josep Muñoz– ahir en roda de premsa

Comenta aquest article