Informació general

S'intensifica l'horari de treball a les obres de la plaça del Pòsit per tal que estiguin enllestides per Sant Pere de l'any vinent

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de les obres a la plaça del Pòsit, ahir a la tarda

L'Ajuntament amb les diferents parts implicades han acordat una intensificació de l'horari de les obres de la plaça del Pòsit. Així doncs, a partir d'avui mateix, s'estableix un horari excepcional que permetrà que es treballi des de les 8 del matí i fins les 10 de la nit, tot i que les accions que comportin més soroll no podran fer-se més enllà de les 8 del vespre. També s'autoritza a treballar en dissabte i diumenge, tot i que en activitats que no generin soroll. Aquestes mesures van ser explicades ahir a la premsa en un acte en què hi van ser presents l'alcaldessa, Mercè Dalmau i el regidor d'Urbanisme, David Chatelain, per part de l'Ajuntament, a més del president de la Confraria de Pescadors, Josep Pijoan; el president de la Unió de Botiguers, Tomàs Sierra; el president de l'Associació d'Afectats del Pòsit, Francisco Domingo; i Francisca Sedó, com a representant de l'Associació de Veïns del Port.
Aquest acord també contempla una limitació del trànsit de vehicles de càrrega, especialment d'àrids i sediments, a la franja horària compresa entre les 8 del matí i les 6 de la tarda. També s'habilitarà un operatiu específic de la policia local per garantir la mobilitat, prestant atenció especial a les zones de càrrega i descàrrega de la Rambla de Jaume I i el perímetre de la plaça d'Aragó.
A banda d'això, ahir es va anunciar la creació d'un comitè de seguiment de les obres que estarà integrat per Ignasi Recasens, en representació de la FECAM; Àngel Pérez, de l'Associació de Restauradors; Francisco Domingo, de l'Associació d'Afectats del Pòsit; Elena Pijoan, arquitecte municipal; David Chatelain, regidor d'Urbanisme i el director de l'obra, per part de la Confraria de Pescadors. Aquest comitè es reunirà amb una periodicitat mensual i valorarà l'evolució de l'activitat de les obres i les possibles variacions en l'execució o en els acords.

Acabar les obres per Sant Pere del 2012

Totes aquestes mesures d'excepcionalitat tenen un objectiu ben clar, fer tota la via possible per tal de que les obres, que comprenen el pàrquing i el nou edifici de la Confraria de Pescadors, estiguin enllestides per Sant Pere de l'any vinent, tal com va afirmar el president de la Confraria de Pescadors, Josep Pijoan. El primer pas, tal i com es va dir ahir, serà que les tanques que delimiten el perímetre de les obres es retirin per Setmana Santa. Pijoan també va reconèixer que, per diferents canvis efectuats en el projecte inicial, les obres patirien un any de retard segons la planificació feta al principi.
En la seva intervenció, l'alcaldessa va voler destacar que l'acord que s'havia pres havia estat "una decisió valenta, meditada i responsable. Som conscients que la decisió pot no agradar a tothom però és necessari prendre cartes en l'assumpte i posar ordre a una situació que darrerament havia derivat en diverses queixes". Dalmau també va fer referència a que el govern actual "ha buscat, des del primer moment, posar ordre a les diferents situacions heretades de l'anterior govern i, sobretot, aplicar criteris clars de transparència en la seva activitat".

Ancoratges laterals

David Chatelain, per la seva part, va explicar els requeriments tècnics, força complexos, de les obres del pàrquing, "ara s'ha de foradar des de dins per a fer una ancoratges laterals. Per a cada forat es triguen unes sis hores". El regidor va fer incís en l'excepcionalitat d'aquestes obres, "probablement, en els propers 100 anys no es produirà una situació similar".
Francisco Domingo, com a representant dels establiments afectats per les obres, va dir que per ells, el més important era tenir el pla de viabilitat que es té ara i que la reunió entre totes les parts afectades no s'havia arribat a produir fins ara.

D'esquerra a dreta, Tomàs Sierra, Josep Pijoan, Mercè Dalmau, Francisco Domingo, Francisca Sedó i David Chatelain, ahir, a la presentació de l'acord sobre les obres de la plaça del Pòsit

Comenta aquest article