Societat

Gerard Baquer i Josep González reben els Premis d'Excel·lència als millors alumnes cambrilencs

Per Berta Ruiz

Josep González, a l'esquerra de la imatge, va rebre el premi a l'excel·lència de cicles formatius de grau superior, mentre que Gerard Baquer, a la dreta, va ser escollit com el millor alumne de Batxillerat

Els cambrilencs Gerard Baquer Gómez i Josep González Núñez han estat escollits com els millors alumnes de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Superior, respectivament, i ahir a la tarda se'ls hi va fer entrega d'aquest reconeixement en la 3a edició dels Premis d'Excel·lència per a alumnes de Cambrils, organitzats per la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament juntament amb l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils. L'acte va tenir lloc a la sala de plens del consistori cambrilenc i va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament –Carmen Quintana–, la vicerectora de la URV –Encarnació Ricart– i el director de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, Ramón García.

Unes notes excel·lents

Aquests premis tenen l'objectiu de reconèixer l'esforç i els bons resultats acadèmics dels millors alumnes cambrilencs que cursen els seus estudis a Cambrils i que enguany tanquen un cicle amb perspectiva universitària. Així doncs, el premi d'excel·lència de Batxillerat ha recaigut en l'alumne de l'institut Cambrils, Gerard Baquer Gómez –de 17 anys d'edat–, que va finalitzar l'expedient acadèmic de Batxillerat amb una nota de 9,53 i va superar les proves d'accés a la universitat (PAU) amb una nota de 13 sobre 14. Per la seva part, el premi d'excel·lència de cicles formatius de grau superior ha estat per a l'alumne de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, Josep González Núñez –de 30 anys d'edat–, que va finalitzar els estudis del cicle de grau superior d'animació turística amb una nota de 9,08.
Per un costat, Gerard Baquer va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que en els darrers dos anys ha cursat el Batxillerat tecnològic a l'institut Cambrils –anteriorment va cursar tots els seus estudis al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer– i que l'any vinent iniciarà els seus estudis universitaris d'enginyeria electrònica industrial a la URV. Josep González, per la seva part, va comentar que va decidir cursar els estudis d'animació turística en un moment en el qual es trobava a l'atur i que de cara al curs vinent seguirà formant-se a través de la UOC amb un postgrau d'educació social. "L'objectiu és seguir formant-se i intentar compatibilitzar els estudis amb el treball", va dir.

Reconeixement a l'esforç, a la dedicació i a l'excel·lència

En la seva intervenció, el director de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils –Ramón García– es va mostrar satisfet de poder tancar les activitats d'enguany de l'Antena amb un acte "tan entranyable", on es reconeix l'esforç d'alumnes i es premia el seu esforç i excel·lència. Com a professor de l'institut Cambrils va destacar el reconeixement a un alumne del centre i també va recordar que l'actual alcaldessa de Cambrils també havia estat alumne de l'institut. Per la seva part, la regidora d'Ensenyament –Carmen Quintana– va agrair la col·laboració dels centres cambrilencs, de la URV per impulsar uns premis que creuen en els joves i de les famílies per recolzar els fills en els estudis. La vicerectora de la URV, Encarnació Ricart, va voler destacar la presència de la universitat en el territori amb iniciatives com aquesta que premien la disciplina, el gust per l'estudi i la capacitat. Finalment, Mercè Dalmau va destacar l'excel·lència de les notes assolides per ambdós alumnes gràcies "a la intensa feina feta, a l'impuls de les famílies, a la cultura de l'esforç i de la constància i també gràcies a un bon entorn escolar i familiar". També va encoratjar els dos joves a seguir formant-se i superant-se per encarar un bon futur.
Els dos alumnes premiats van ser obsequiats amb un ordinador portàtil i un diploma.

Els alumnes distingits amb els premis, juntament amb Ramón García, Encarnació Ricart, Mercè Dalmau i Carmen Quintana

Comenta aquest article