Cultura

El Cambrirock 2011 passa de quatre a dos dies de festival, amb els grups Vetusta Morla i La Pegatina com a caps de cartell

Per Berta Ruiz

Un moment de la roda de premsa de presentació del Cambrirock 2011. D'esquerra a dreta: Erik López, la regidora de Joventut –Laura Mellau–, Lídia Murria i Jordi Sánchez

El Cambrirock 2011 redueix el seu número de dies d'actuacions i passa de quatre a dos dies, i també es redueix en més de la meitat el pressupost econòmic respecte a l'edició de l'any passat. El festival musical se celebrarà els dies 19 i 20 d'agost, al seu recinte habitual, i comptarà amb el grup madrileny Vetusta Morla com a cap de cartell de la jornada divendres, mentre que el dissabte serà el grup barceloní La Pegatina qui actuarà com a cap de cartell. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació del festival, amb la presència de la regidora de Joventut –Laura Mellau– i d'Erik López, Lídia Murria i Jordi Sánchez com a representants de l'Associació de Músics de Cambrils.

Menys dies per qüestions econòmiques i per les queixes veïnals

La regidora de Joventut –Laura Mellau– va explicar que l'anterior govern no havia tancat cap acord per a l'organització del festival d'enguany i que des del nou govern municipal s'han realitzat tot un seguit de converses amb els representants de l'associació per tal d'aconseguir el màxim consens entre ambdues parts, en un escàs període de temps. Per un costat, Mellau va comentar que s'ha decidit reduir el nombre de dies per qüestions econòmiques i també per minimitzar les queixes dels veïns que s'havien produït en edicions anteriors. Quant a la reducció dels dies de festival, la regidora de Joventut va comentar que es farà en un divendres i en un dissabte, ja que l'endemà no és un dia laborable. Així doncs, els concerts del divendres s'acabaran a les 3 de la matinada, mentre que els concerts del dissabte s'acabaran a les 4 ded la matinada. Es manté un dia de pagament –el divendres– i l'altre dia gratuït, que serà el dissabte.

L'aportació econòmica de l'Ajuntament es redueix en més del 50%

A nivell econòmic, l'aportació econòmica de l'Ajuntament es redueix en més del 50%. El pressupost del festival de l'any passat va ser de 125.000 euros i per enguany, la previsió de l'anterior govern era d'uns 110.000 euros. Des del nou govern, tenint en compte la situació econòmica actual, es va decidir que l'aportació s'havia de reduir. Després de negociacions i converses amb l'associació es va acordar que el pressupost d'enguany seria d'uns 50.000 euros.

Un festival "més humil"

Com a representant de l'Associació de Músics de Cambrils –Lídia Murria– va manifestar que el d'aquest any "serà un festival més humil", però que no obstant, comptarà amb dos importants caps de cartell com Vetusta Morla i La Pegatina. A banda, encara s'estan acabant de tancar les actuacions de més grups, centrant-se especialment en formacions cambrilenques i de la demarcació del Camp de Tarragona. "Els dos dies de festival ens obliguen a ser més humils, apostar per grups d'aquí i formacions no tan mediàtiques com altres anys", va dir.

Vetusta Morla i La Pegatina, els caps de cartell d'enguany

El grup madrileny Vetusta Morla actuarà el divendres dia 19 d'agost en el recinte habitual del Cambrirock. El grup de Tres Cantos és un dels noms del moment de l’escena pop-rock espanyola, després de l’èxit del seu recent segon disc ‘Mapas’, amb unes cançons que basculen entre el pop èpic i la música progressiva. Per altra banda, dissabte serà el dia gratuït del festival, amb l’actuació del grup La Pegatina. El grup barceloní portarà a Cambrils la seva mescla de rumba, ska i reggae, i presentaran el seu nou disc d’estudi ‘Xapomelön’. Les entrades pel concert del divendres es posaran a la venda el proper dilluns 18 de juliol. El preu serà de 18 euros anticipada i de 22 euros en taquilla.

Comenta aquest article