Informació general

La Cooperativa Agrícola exportarà oli al Japó

Per Josep Maria Ferrando

La collita d’olives d’enguany ha sigut extraordinària i els més de 3 milions de quilos d’olives han produït més de 500.000 litres d’oli extra verge

De la mà de Carme Ruscalleda, cuinera i propietària del restaurant Sant Pau, de Sant Pol de Mar, amb dues estrelles Michelin, la Cooperativa Agrícola de Cambrils exportarà oli verge extra al Japó. Carme Ruscalleda obre un restaurant català a Tòquio fruit de l’acord a què ha arribat amb el responsable d’una corporació japonesa que explota restaurants al Japó. L’empresari japonès va anar al restaurant d’incògnit i un temps després va proposar a la propietària obrir el restaurant a Tòquio. En un principi Carme Ruscalleda va rebutjar l’oferta, però la insistència i unes condicions immillorables han fet que finalment s’hagi decidit. El que s’emporta cap al Japó són els productes que utilitza a la seva cuina, i l’oli d’oliva cambrilenc que la Cooperativa Agrícola li subministra des de fa sis anys n’és un d’ells. El primer embarcament d’oli sortirà en vaixell cap al Japó la primera setmana de febrer, seran mil litres d’oli que tardaran un mes a arribar a Tòquio; després hi hauran enviaments mensuals. Que la Carme Ruscalleda s’emporti oli cambrilenc al Japó ha permès que d’altres distribuïdors japonesos s’hagin interessat pel nostre oli, que d’aquesta manera obre la porta al mercat oriental.

§ Un any més, collita rècord d’olives§

L’entrada en funcionament del molí d’oli a les noves instal·lacions agroindustrials de la Cooperativa Agrícola a la carretera de Montbrió va ser clau per poder fer front a la collita d’olives d’enguany. Un total de 3.300.000 quilos d’olives, que s’han convertit en 525.000 litres d’oli extra verge, són el nou rècord d’entrada d’olives de la Cooperativa. L’increment de producció es deu a diversos factors. L’entrada de nous socis, l’increment de producció dels arbres joves, que augmenta progressivament cada any, i la bona climatologia, que no ha perjudicat ni la collita ni els arbres.

Comenta aquest article