Informació general

Cambrils formarà un consorci amb municipis del Baix Camp i Priorat per tirar endavant la TDT

Per Judit Pinazo



La reunió del director general de Mitjans i Serveis Audiovisuals, Santiago Ramentol, amb els alcaldes i regidors es va fer a la seu del Consell Comarcal del Baix Camp
Cambrils i altres municipis de la demarcació gestionaran a través d'un consorci un dels dos projectes públics de televisió digital terrestre (TDT) que s'han assignat a la zona del Baix Camp i Priorat. La gestió de l'altre canal públic anirà totalment a càrrec de l'Ajuntament de Reus.

Aquest és un dels acords a què es va arribar ahir en una reunió celebrada al Consell Comarcal del Baix Camp entre diferents municipis de la  demarcació i el director general de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisual de Catalunya –Santiago Ramentol– i el delegat del Govern a Tarragona –Xavier Sabaté– per parlar del futur de les televisions digitals públiques de la demarcació. A la trobada hi van assitir els alcaldes de Reus i Cambrils –Lluís Miquel Pérez i Robert Benaiges– i representants d'alguns dels municipis interessats a formar part del consorci que en un futur immediat es crearà per gestionar una de les dues televisions públiques de la zona, com és el cas de poblacions com Falset, Mont-roig, Montbrió, la Selva del Camp, l'Hospitalet de l'Infant o Riudoms.

Recordem que en un principi s'havia plantejat la possiblitat de tirar endavant un dels dos canals públics entre Reus i Cambrils, però finalment a principis d'aquest any i fruit d'un acord entre els dos consistoris es va decidir que les dues poblacions anirien per separat. En la trobada d'ahir els dos alcaldes van deixar clar que tot i l'estructura final hi haurà col·laboració entre els dos municipis.
Per Lluís Miquel Pérez, alcalde de Reus, "l'Ajuntament de Reus disposa de tot el necessari per fer televisió i en la mesura que ens sigui sol·licitat estem a disposició del consorci que es crearà". Per la seva banda, Robert Benaiges va manifestar també la seva satisfacció "penso que aquesta estructura és l'adequada i la que pot fer possible l'existència d'aquests dos canals. A banda, i en nom dels ajuntaments que formarem part en un futur d'aquest segon canal volem agrair l'oferiment de l'Ajuntament de Reus i de les seves capacitats, ja que l'experiència que té l'Ajuntament de Reus és molt positiva per afrontar aquest projecte en un futur immediat".

Per la seva banda Santiago Ramentol va afirmar que l'assignació final dels dos canals és molt positiva "la possibilitat que finalment ha sorgit de la mateixa demarcació i que ha estat acceptada per la direcció general és una molt bona solució. Hem considerat que la presència de Cambrils en el segon canal de programació junt amb els altres ajuntaments el que fa és enfortir la segona proposta, que a més a més compta amb la participació d'ajuntaments que ja tenien una televisió pública –la Selva del Camp i l'Hospitalet de l'Infant–. D'aquesta manera tots aquells ajuntaments que fins ara no han tingut televisió i que probablement per ells mateixos hagués estat una utopia tenir-la, participant en un consorci podran estar presents en les societats de la informació".

Ramentol va destacar també que en el consorci que es crearà s'hi podran unir tots els municipis que hi estiguin interessats, estiguin actualment planificats o no, per tal de "tenir una oferta pública potent".

Està previst que entre la setmana que ve i l'altra els municipis interessats a formar part del consorci es reuneixin per començar a redactar un conveni d'unió i valorar les formes de gestió més adequades.

Comenta aquest article