Cultura

L'exposició fotogràfica "Miralls del cel" arriba al Molí de les Tres Eres, una mostra que capta la societat de finals del segle XIX i principis del XX

Per Berta Ruiz

Aspecte de l'exposició fotogràfica al Museu del Molí de les Tres Eres

El Museu del Molí de les Tres Eres acull des d'ahir al vespre l'exposició fotogràfica "Miralls del cel", cedida per l'Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya (AF-CEC). L'acte d'inauguració va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament –Francesc Garriga–, el director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí– i Ramon Ortiga del Centre d'Estudis Cambrilencs.

L'Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya (AF-CEC) consta de centenars de milers de fotografies realitzades entre 1886 i l'actualitat. El llistat de temes és molt extens i va més enllà del que algú pot imaginar que acull un centre excursionista. Davant el gran nombre d'imatges preservades per l'arxiu, aquesta exposició, "Miralls del cel", se centra en un període concret, des de finals del segle XIX fins als anys trenta del segle XX. En aquest període els canvis socials i tecnològics al país van ser molt significatius i aquestes imatges en donen testimoni. El director del Museu d'Història –Gerard Martí– va comentar que moltes d'aquestes imatges capten una societat "molt polaritzada", és a dir, les grans diferències que existien entre els rics i els pobres, entre el poble i la ciutat o entre la gent amb estudis i la gent analfabeta. Per la seva part, Francesc Garriga va destacar l'interès de mostres fotogràfiques com aquesta on, a banda dels paisatges, les excursions o els viatges que s'hi puguin veure plasmats, també són fidedigne reflex de les costums i quotidianitat d'una època.

El conjunt de l’exposició es composa d’una quarantena de fotografies, escollides de manera que les imatges descriuen o interpreten les activitats, els paisatges i les persones, amb una bona tècnica fotogràfica i expressivitat. L'exposició va ser organitzada inicialment per la Fundació “la Caixa” conjuntament amb l’Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya i arriba a Cambrils després d'itinerar per diverses ciutats catalanes. La mostra es podrà visitar fins el dia 11 de setembre.

El director del Museu d'Història Gerard Martí, el regidor de Cultura Francesc Garriga i Ramon Ortiga del Centre d'Estudis Cambrilencs

Comenta aquest article