Societat

Les dues xiquetes sahrauís que passaran l'estiu a Cambrils, en el marc del projecte "Vacances en pau", són rebudes a l'Ajuntament

Per Berta Ruiz

Foto de família de les xiquetes sahrauís amb l'alcaldessa i els regidors de l'Ajuntament

L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i la regidora de Relacions Cíviques –Laura Mellau– van donar la benvinguda, ahir al matí a l'Ajuntament, a les dues xiquetes sahrauís que passaran l'estiu amb famílies acollidores a Cambrils, en el marc del projecte "Vacances en Pau", organitzat al Camp de Tarragona per l'Associació Hammada d'Amics del Poble Sahrauí –que té seu a Cambrils– i la delegació del Frente Polisario a Catalunya. L'alcaldessa i la regidora van agrair la tasca de les dues famílies acollidores, que ja fa anys que acullen infants sahrauís, i van dir que el consistori cambrilenc seguirà donant suport a iniciatives com aquesta. Per la seva part, el nou president de l'Associació Hammada –Joan Carles Filella– també va voler adreçar unes paraules d'agraïment a les famílies que acullen les dues nenes enguany, així com a l'Ajuntament per la col·laboració que ofereixen vers aquest projecte.

44 xiquets sahrauís a la demarcació de Tarragona

Cal destacar que enguany, només han viatjat fins a Cambrils dues xiquetes sahrauís, una de 7 anys i una altra de 10, que per segon any consecutiu repeteixen la seva estada aquí. L'any passat, en van ser quatre. El passat cap de setmana, uns 600 infants, d'entre 7 i 12 anys, van arribar a Catalunya provinents dels camps de refugiats sahrauís de Tindouf, a l'Argèlia. D’aquest grup, 44 s'han quedat a la demarcació de Tarragona.

Fa més de 10 anys que Cambrils participa en el projecte de les colònies sahrauís. L’objectiu de l’estada és que els petits oblidin, al menys durant l’estiu, la dura realitat dels camps de refugiats on viuen, al mig del desert del Sahara, en condicions extremes i greus dèficits tan alimentaris com sanitaris. En aquesta línia, el projecte es basa en treure d’un entorn hostil una població vulnerable, donar-los l’oportunitat de conèixer la vida fora del desert, facilitar l’accés a una atenció mèdica adequada i reforçar la seva alimentació amb una dieta equilibrada, així com educar els infants catalans en els valors de la solidaritat i el compromís, i conscienciar els ciutadans apropant-los a la problemàtica dels camps de refugiats i del poble sahrauí.

Comenta aquest article