Cultura

Cambrils acull amb èxit el curs "Fotogrametria i patrimoni" de la Universitat d'estiu de la URV

Per Cristina Sierra

Els alumnes del curs amb el regidor de Cultura i el director del Museu d'Història de Cambrils, ahir al matí a la Torre del Bou

Cambrils acull del 4 al 8 de juliol el curs de "Fotogrametria i patrimoni" de la Universitat d'Estiu de la Universitat Rovira i Virgili. Un total de 20 persones, provinents del territori, de Girona i de Balears, s'han inscrit en aquest curs teòric i pràctic, amb seu al Centre Cultural i Ocupacional, que té com a objectiu treballar l'edifici històric de la Torre del Bou. El curs compta amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils, el Museu d'Història de Cambrils i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC).

Ahir al matí, el regidor de Cultura, Francesc Garriga, i
el director del Museu d'Història de Cambrils, Gerard Martí, van acompanyar als alumnes a visitar la Torre del Bou. Garriga va destacar "l'èxit total i absolut" del curs i va voler agrair a Gerard Martí, i als responsables de la URV i del Departament d'Ensenyament la seva implicació en aquest curs perquè fos una realitat. Tal i com va apuntar el regidor, aquest curs es dirigeix als arqueòlegs i arquitectes que ja han acabat la carrera i volen ampliar els seus coneixements.  Per últim, Garriga va explicar que la zona escollida és important per Cambrils, ja que "tenim una muralla particular, de les poques que hi ha a Catalunya i l'hem d'intentar recuperar".

Per la seva banda, el director del Museu d'Història de Cambrils, Gerard Martí, va explicar que el curs va sorgir arran de l'aixecament fotogramètric que es va realitzar a la Vila Romana de la Llosa. Martí va afirmar que del curs, que té com a eix principal el patrimoni històric, se'n traurà profit, ja que els alumnes els hi lliuraran els treballs realitzats quan finalitzin el curs.



Els alumnes en un moment del curs de fotogrametria a la Torre del Bou

Comenta aquest article