Societat

La colla infantil de Diables Els Cagarrieres s'estrena dins el primer Cagafocs de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Moment en què els diables infantils cambrilencs passen per sota d'una cortina de foc feta per la colla infantil de la Selva del Camp

La colla infantil de diables Els Cagarrieres va fer el seu bateig de foc, el passat divendres al vespre, en el marc del primer Cagafocs, la festa de foc organitzada pels Cagarrieres i que va omplir de foc els carrers del barri de l'Eixample. Justament aquest és el barri on es va fer el primer correfoc a Cambrils, l'any 1979, i on va néixer la primera colla de diables, la Colla de Diables del Barri de l'Eixample l'any 1985.

El bateig de la colla infantil

La crida que els Cagarrieres van fer, fa uns mesos, per a formar una colla infantil de diables va tenir una gran resposta. La colla infantil la formen 43 xiquets i xiquetes, d'edats compreses entre els 6 i els 16 anys; 31 són diables i 12 són timbalers. Aquest passat divendres, la colla infantil va rebre el bateig de foc de la colla infantil de la Selva del Camp, que els hi van fer un passadís de foc, després que el cap de colla dels Cagarrieres, Jacob Gil, i el regidor de festes, Lluís Abella, adrecessin unes paraules de salutació. Un cop fet el preàmbul, es va iniciar un correfoc pels carrers del barri de l'Eixample, en el que també hi va participar la colla de diables infantils de Valls, que va acabar a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer.

Primer Cagafocs

A la nit, es va viure la segona part de la festa amb la celebració del primer Cagafocs que va comptar amb la participació de la Colla de Diables de Garcia, la Colla de Diables de Reus, la Colla de Diables de Valls, els Diables de Riudoms, la Farnaca de Cambrils i el Ball de Diables Els Cagarrieres de Cambrils. El correfoc va recórrer diferents carrers del barri de l'Eixample i va acabar amb una encesa conjunta al mig del passeig de l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer. Una traca va posar el punt i final. Però la festa no s'havia acabat. El concert Cagafocs, celebrat al pàrquing del parc del Pescador, va ser el darrer acte de la festa. Els protagonistes del concert van ser Maitips i Brams, que van aplegar una gernació fins a ben entrada la matinada.

Comenta aquest article