Societat

Set colles i uns 150 timbalers participen en la 1a Trobada de Timbalers de Cambrils i omplen de so i gresca els carrers del port

Per Berta Ruiz

Els timbalers cambrilencs Cop de Cap en un moment de la trobada

La primera Trobada de Timbalers de Cambrils va omplir de música, animació, so i gresca els carrers del port de Cambrils, el passat dissabte a la nit. En aquesta primera edició, la trobada va reunir uns 150 timbalers de set colles convidades: la Banda de tambors i bombos de Marçà (Priorat), els Timbalers de Castellvell del Camp (Baix Camp), els Batucada K-fort de Barcelona (Barcelonès), els Timbalers d'Alforja (Baix Camp), els Timbalers de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), els Timbalers de Xàldiga de Manresa (Bages) i els amfitrions, els Timbalers de Cop de Cap de Cambrils. A darrera hora, no hi van assistir els Tabalers Mal-llamp d'Igualada que també hi estaven convidats.

Cap a les deu de la nit, s'iniciava la trobada, amb punt de sortida des del Parc del Pescador. Una gran quantitat de públic va aplegar-se per seguir la música de les diferents colles, que van animar de valent la nit del dissabte. Des del Parc del Pescador, la cercavila va seguir cap a la plaça de Mossèn Joan Batalla, on novament una gran quantitat de públic va seguir, a banda i banda de la plaça, el pas de cadascuna de les colles. La comitiva va continuar fins a la plaça de Catalunya, on literalment, la cercavila va haver de fer-se pas entre la gran quantitat de gent que hi havia. A partir d'aquí, la ruta va seguir pel carrer del Consolat de Mar, el carrer de Sant Pere, el carrer de Pau Casals, el carrer de les Drassanes i novament el carrer del Consolat de Mar fins enfilar el tram final cap a la platja del Regueral.

Al final del recorregut, els 150 timbalers participants van fer una timbalada conjunta al damunt de la sorra de la platja, una actuació espectacular que va posar el punt i final a la cercavila de la primera Trobada de Timbalers de Cambrils. Després, es va fer l'entrega de records de la trobada a cadascuna de les colles convidades.

Revetlla jove de Sant Pere

La festa va seguir amb el concert de la revetlla jove de Sant Pere, amb els grups La Banda Puig i Fugados de Alcatraz. Els encarregats d'obrir la nit va ser la Banda Puig, amb tot un recull de versions dels temes més exitosos del rock i pop de l'última dècada. A continuació, Fugados d'Alcatraz, amb deu músics dalt de l'escenari, i amb vestimenta de presoners fent honor al nom de la banda, encaraven la recta final de festa també amb tot un seguit de temes coneguts pel nombrós públic que hi havia a la platja i que corejaven totes i cadascuna de les cançons.
 
Malauradament, a dos quarts de cinc de la matinada, una forta tempesta va obligar a suspendre l'actuació, tres quarts d'hora abans del final del concert, per evitar riscos innecessaris dalt i baix de l'escenari. La barra del bar va anar a càrrec dels joves de l'Associació de Música Electrònica de Cambrils (AMEC), organitzadors del Concurs de Dj's que tindrà lloc el cap de setmana vinent, 8 i 9 de juliol, també al Regueral, i el Festival Sunfec del proper 1 d'octubre.

Comenta aquest article