Informació general

Es posa en marxa la depuradora de Montbrió, onze anys després d'iniciar-se les primeres obres

Per Redacció

Baixada d'aigües fecals al terme municipal cambrilenc, provinents de Montbrió, el maig de 2007

L'Agència Catalana de l'Aigua ha posat en servei la depuradora de Montbrió. Després de molts anys de retard, finalment, la depuradora de Montbrió ja és una realitat i ha de servir per a evitar la baixada d'aigües residuals que durant força anys s'ha anat produint i que han afectat una part del terme municipal cambrilenc. Recordem que les obres es van iniciar l'any 2000, però per diferents problemes, com la inundació de l'emplaçament inicialment previst i diferents problemes de l'empresa adjudicatària de les obres, es va interrompre el desenvolupament previst dels treballs. Els problemes van continuar, anys després, amb l'empresa adjudicatària de les obres de construcció de la nova planta depuradora. Concretament l'any 2007 es van reprendre les obres i la depuradora havia d'estar enllestida a finals d'aquell mateix any Finalment i un cop superats tots els entrebancs, s'ha posat en marxa la que és la quinzena depuradora de la comarca del Baix Camp

La depuradora de Montbrió del Camp té una capacitat de tractament de 910 m3/dia i l'aigua sanejada, segons l'ACA, farà possible una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del torrent del Gener i l'aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
Segons l'ACA, a data d'avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.

Comenta aquest article