Informació general

L'edifici del Forn del Tallero no acollirà el Consorci de Benestar Social del Baix Camp

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de l'edifici del Forn del Tallero

Les noves dependències de l'edifici del Forn del Tallero –les obres del qual s’estan acabant d’enllestir–, no acolliran la seu del Consorci de Benestar Social del Baix Camp, tal i com s'havia dit a l'inici de les obres, fa uns quants mesos.
Sobre aquest canvi de plans, l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que, “per tal de posar en funcionament el Consorci de Benestar Social del Baix Camp, l’anterior govern de la Generalitat havia de fer una aportació econòmica. Quan aquesta sol·licitud d’aportació econòmica va arribar al departament d’Economia i Finances això va quedar aturat i per tant, no va ser possible constituir aquest consorci”. Dalmau ha recordat que l’anterior equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils havia decidit, conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Camp, oferir aquest edifici per a la ubicació d’aquest consorci, el qual no s’ha constituït finalment.

Nou equipament amb un cost total de 839.909 euros, amb el 50% subvencionat per la Llei de Barris

Amb aquesta situació, l’alcaldessa ha explicat que s’haurà de replantejar quin és el pla d’usos d’aquest edifici municipal. Recordem que aquest nou equipament té una superfície total de 464 metres quadrats i consta d’una planta baixa i tres plantes superiors. Aquesta és una de les darreres accions incloses en la subvenció de la Llei de Barris del Pla de Millora Integral del Barri Antic de Cambrils. Juntament amb la Torre del Llimó és la darrera gran obra que resta. El pressupost total d'execució de l’obra per contracte és de 839.909 euros, el 50% dels quals estan subvencionats per la Llei de Barris.

Signatura del conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp, l’abril de 2010

Recordem que el 15 d’abril de 2010, l’anterior alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el president de Consell Comarcal del Baix Camp –Josep Masdéu– signaven el conveni de constitució del Consorci de Benestar Social del Baix Camp, després d’un any preparant l’acord, segons van explicar aleshores. En aquesta presentació es va explicar que aquest consorci havia de ser “el primer consorci públic de gestió de serveis socials del Camp de Tarragona i un dels primers de Catalunya, per dimensió”, amb una previsió de cobertura de servei de 87.000 habitants i un pressupost anual de 4.500.000 euros.

Tres mesos després de la signatura del conveni, el juliol de 2010, s’iniciaven les obres del futur equipament amb l’enderroc de l’edifici, i el 3 de novembre de 2010 es feia l’acte de col·locació de la primera pedra. A l’acte hi van assistir nombrosos regidors del consistori cambrilenc i una àmplia representació política del territori. També hi van ser presents el director dels serveis territorials del departament d'Acció Social a Tarragona –Jordi Tous–, el director dels serveis territorials del departament de Política Territorial i Obres Públiques a Tarragona –Joaquim Margalef– i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdéu.

Comenta aquest article