Informació general

La flama del Canigó arriba, per tercer any consecutiu, a Cambrils envoltada de festa

Per Jonathan Galán

Un moment de l'encesa de la foguera, prop del parc del Pinaret

Per tercer any consecutiu, la flama del Canigó ha arribat a Cambrils. Com els dos anys anteriors, una comitiva formada per el recent estrenat regidor de festes Lluís Abella, l'hereu i la pubilla de Cambrils, l'hereu de les comarques Tarragonines i tres integrants del Cagarrieres de Cambrils van anar a la plaça de la Llibertat de Reus per recollir la flama del Canigó. Aquesta, que es preserva en un museu de Perpinyà, es du al cim del Canigó d'on es reparteix per les diferents poblacions dels Països Catalans.

Arribada a Cambrils i cercavila

La flama va entrar a Cambrils des del costat del polígon Belianes des d'on els atletes del Club d'Atletisme Cambrils juntament amb integrants dels vogadors Vent d'Estrop de Cambrils, van baixar la flama fins la plaça de Carles Roig. Un cop allà es va fer el primer relleu de la torxa i va començar la cercavila pels carrers del Barri Antic. Els timbalers dels Cagarrieres van encapçalar la marxa a ritme de batucada seguits pels diables i pels portadors de la flama. Aquesta comitiva festiva va seguir fins la font del centenari on estava col·locada la foguera. Enguany s'ha hagut de variar el recorregut ja que la plaça de l'Ajuntament, lloc on s'ha col·locat la foguera els dos darrers anys, està en obres.
Un cop va arribar la flama a la font del centenari l'últim relleu va ser per l'alcaldessa qui va pronunciar unes paraules davant un nombrós públic. El següent en parlar va ser Lluís Abella qui va llegir el manifest conjunt fet per Omnium Cultural. Un cop acabats els parlaments, les entitats cambrilenques, una per una, es van acostar a la flama on van encendre la seva torxa. Acte seguit es van col·locar al voltant de la pila de fustes i van encendre la foguera. Un cop encesa, els diables van fer la seva última tirada de carretilles. Per acabar l'acte es van repartir talls de Coca de Sant Joan i mistela. Com a fi de festa hi va haver una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Cossetània i dels Amics de la Sardana de Cambrils.
Comenta aquest article