Informació general

L'Assemblea d'Indignats de Cambrils qualifica de "abús policial" la retenció d'un membre del moviment el passat 11 de juny

Per Redacció

Aspecte de la darrera assemblea dels Indignats de Cambrils, el passat dijous

L'Assemblea d'Indignats de Cambrils ha emès un comunicat en relació als fets ocorreguts el passat 11 de juny durant la investidura del nou consistori cambrilenc. Tal com ja va informar Revista Cambrils Diari Digital, un membre de l'assemblea es disposava a entrar a l'ajuntament amb una samarreta blanca a la mà del moviment dels indignats, quan va ser retingut per un policia local que li va requisar la samarreta, el va retindre i el portar a la comissaria.

El comunicat de l'Assemblea d'Indignats de Cambrils diu que "el passat 11 de juny, durant l'acte d'investidura del nou consistori cambrilenc, un membre de l'Assemblea d'Indignats que es disposava a entrar a l'Ajuntament va ser coaccionat, privat d'entrar, quan en teoria qualsevol ciutadà hi pot accedir; se li va requisar una samarreta amb la inscripció del moviment, a més de retenir-lo i escorcollar-lo. Cal destacar que aquesta persona, l’Eduard, prèviament va dialogar amb els agents deixant clar que no boicotejaria l'acte. Des de l'Assemblea d'Indignats de Cambrils volem denunciar aquesta actuació policial antidemocràtica i repressiva."

El comunicat continua dient que "manifestem el nostre suport a l’Eduard, un ciutadà cambrilenc que va ser privat d'entrar a l'ajuntament, retingut i escorcollat pel sol fet de pertànyer al moviment d'Indignats de Cambrils. Considerem que aquests fets són un exemple de com el moviment i les assemblees són “molestes” i representen un perill per a la classe política, ja que aquesta fa ús i abús dels cossos policials, així com dels mitjans de comunicació, per tal de silenciar o tergiversar el malestar social. Denunciem que aquests fets demostren un cop més que aquest sistema no és democràtic. Episodis com aquest evidencien la necessitat de continuar vertebrant un moviment fort i organitzat per tal de lluitar per una societat vertaderament democràtica."
Finalment, el comunicat acaba denunciant "l'abús de l'actuació de la policia local" i exigeix "que l'Ajuntament ni silenciï ni coaccioni cap veu discrepant a través dels cossos policials".

Comenta aquest article