Cultura

Es posen a la venda les entrades del 37è Festival Internacional de Música de Cambrils

Per Redacció

"Los Chicos del Coro" actuaran el proper 23 de juliol a la parròquia de Sant Pere

Ahir dilluns, 20 de juny, es van posar a la venda les entrades del 37è Festival Internacional de Música de Cambrils. Es podran comprar anticipadament al ServiCaixa i a l’Oficina del Patronat Municipal de Turisme o una hora abans de l’espectacle a les taquilles. L'horari de venda d'entrades al Patronat Municipal de Turisme serà de dilluns a divendres de 10 a 12 hores durant el mes de juny, i de dilluns a diumenge de 10 a 12 hores i de 19 a 21 hores durant els mesos de juliol i agost. Els dies de concert només es vendran entrades en horari de matí.

El 16 de juliol comença el festival amb una actuació a la Torre del Port

A més del web del festival, aquest any es pot seguir tota la informació a través de les xarxes socials. El Festival començarà el 16 de juliol amb l’actuació de la soprano Anna M. Ollet i la música de la tiorba de Maike Burgdorf amb l'espectacle "Foras tempore. Guaitant el Cant de la Sibil·la", a la Torre del Port.

El Cant de la Sibil·la és el drama litúrgic més antic que es coneix a Catalunya i clava les seves arrels al segle X. És un cant gregorià que s’interpretà en català a les Seus de Catalunya, València, Mallorca i L’Alguer, fins a la segona meitat del segle XVI, quan va ser prohibit després del Concili de Trento. Tot i aquesta prohibició,  es va continuar interpretant durant la missa de la Nit de Nadal a gairebé totes les esglésies de Mallorca, fins els nostres dies. Actualment s’ha anat estenent la seva recuperació a nombroses esglésies de Catalunya i València. Al novembre de 2010 va ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Comenta aquest article