Societat

L'Eixample viu intensament la seva festa de Barris

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la cercavila pels carrers del barri, el dissabte al matí

El Barri de l'Eixample ha viscut un intens i variat cap de setmana festiu  en motiu de la celebració de la 33a edició de les festes de Barris. El primer dels actes va ser el Cinema al carrer, el passat divendres a la nit, amb la projecció de la pel·lícula "En tiempo de brujas" al carrer del General Prim.
L'endemà al matí, s'iniciaven els actes més tradicionals de les festes de Barris amb la cercavila formada per la colla gegantera Tota l'Endenga integrada pels gegants, nanos i una nodrida colla de grallers i timbalers que bona part d'ells feien la seva estrena, la xaranga ampostina "Suc d'anguila", les pubilles i hereus del Barri, les dames i una bona colla de veïns. La comitiva festiva es va dirigir a l'Ermita on es va fer la missa i l'ofrena de tortells. Després de missa, la comitiva va retornar al barri on es va fer la ballada de gegants i nanos i el concert de la xaranga on no hi va faltar una jota de l'Ebre amb lletra dedicada a la gent del Barri de l'Eixample. Al mateix temps, es van lliurar els tortells als socis i es va servir el vermut popular.

Per la tarda es va celebrar el concert amb l'orquestra Atalaia i, a la nit, es va fer el ball amb la mateixa orquestra. Abans del ball hi va haver l'actuació del grup cambrilenc de country "No potser".
La matinal de l'endemà diumenge també va ser intensa. Per una banda, es va servir l'esmorzar popular en el que es podia triar entre xocolata amb coca o bé amb entrepà de sardines a la brasa. També es va fer la sortida de la Marxa Popular Cicloturista, amb una assistència rècord de participants.
Al passeig, es va celebrar el 23è Trofeu d'escacs i la ballada de sardanes. Per la tarda, l'espectacle "El gran Khan", celebrat al Palau Municipal d'Esports, va cloure el cap de setmana festiu.
Les festes al barri de l'Eixample es clouran aquest proper dijous al vespre amb la celebració de la revetlla de Sant Joan, a càrrec de l'orquestra Tangara.

Comenta aquest article