Informació general

Hortènsia Grau, diputada d'ICV al Parlament: "ahir va ser un dia molt trist per a la democràcia"

Per Lluís Rovira i Barenys

La cambrilenca Hortènsia Grau, al fons de la imatge al costat de la presidenta del Parlament –Núria de Gispert–, ahir al matí a les dependències del Parlament. (Imatge capturada d'un vídeo del TN de TV3)

La cambrilenca Hortènsia Grau, diputada d'ICV, va patir en primera persona els fets que ahir es van viure a les portes del Parlament de Catalunya quan el moviment dels indignats va voler impedir l'accés dels diputats a la seu parlamentària. Tal com ha explicat Grau a Revista Cambrils Diari Digital, el grup parlamentari d'ICV havia quedat a 2/4 de 9 del matí per entrar tots junts al recinte, "el dia abans els Mossos ens havien dit que no entréssim per l'entrada principal sinó que ho féssim pel carrer de Wellington i que hi anéssim una mica més d'hora. Vam fer cas de la recomanació i vam quedar a Triomf. Una part del grup, on hi havia la Dolors Camats, van tirar abans mentre que Joan Boada i jo, amb un grup de set o vuit treballadores del Parlament, vam anar després. El problema és que ja no vam poder arribar. Ens van reconèixer, sobretot al Joan Boada, i va ser un infern per a nosaltres ja que fins al cordó d'accés no hi havia policia. Vam haver de donar una volta entremig de les empentes, insults i escopinades. Finalment vam trobar un guàrdia urbà i vam poder arribar fins el cordó. Saltar el cordó també va ser horrible perquè havies de passar pel mig d'ells. Al Joan Boada, a més de tirar-li pintura, el van colpejar. L'Ernest Maragall gairebé va anar per terra i a un diputat de CiU li van robar la bandolera que portava,... va ser molt dur".
Hortènsia Grau diu que aquest matí la situació estava més controlada, "la porta principal estava tancada i hem entrat pel passeig de Pujades però en tot l'itinerari hi havia policia secreta i Mossos i hem pogut entrar".

"Va ser un dia molt trist per a la democràcia"

La diputada cambrilenca d'ICV considera que ahir "va ser un dia molt trist per a la democràcia. Es va malmetre, desgraciadament, part del moviment dels "indignats". Jo comparteixo moltes de les idees que aquest moviment defensa. Moltes de les coses que el moviment del 15M i de la Democràcia Real reclama han format part del nostre programa: una nova llei electoral, transparència, radicalitat, una fiscalitat progressiva,... sempre ho hem portat els d'ICV. Les idees que ells defensen les podríem defensar conjuntament però les formes ho invaliden tot".

Hortènsia Grau també ha dit que estava molt trista "perquè que t'empenyin, t'escupin, t'insultin,... Jo porto des dels 15 anys lluitant per tenir un parlament democràtic que no teníem. A mi m'ha votat gent i jo he d'anar a defensar les idees per les que m'ha votat aquesta gent. A més, et sents molt trista de que et posin al mateix sac d'altres polítics corruptes". Grau ha afegit que "més enllà de veure tota aquella massa de gent incontrolada que fa por ja que no saps el que pot arribar a fer, més que la por és la tristesa de que intentessin parar un Parlament democràtic amb tots els ets i uts que pugui tenir aquesta democràcia d'imperfecta. S'ha de millorar però aquestes formes tan totalitàries i feixistes no es poden admetre".

La diputada d'ICV també ha explicat que el dia abans havien rebut cartes de gent demanant-los que no assistissin a la sessió parlamentària d'ahir perquè així no hi hauria quòrum i no es podrien aprovar els pressupostos, "la gent no sap sumar? Sumes els diputats de CiU i el PP, com així va ser, i surt majoria". Hortènsia Grau tampoc entén la gent que fa escrits als blogs dels indignats, "que encara els fa més ràbia que siguis d'esquerres i sembla que no tinguis dret a dir res".

Comenta aquest article