Societat

Cambrils acull la Trobada de Catequistes Diocesana en la que hi participen 300 persones

Per Redacció

Els catequistes observant amb atenció la subhasta de peix a l'antiga al port de Cambrils

Cambrils va acollir, aquest passat diumenge, la Trobada de Catequistes Diocesana amb 300 persones inscrites, una assistència rècord pel que fa a aquest tipus de trobades que cada any es fan en una població diferent de la diòcesi. La Trobada cambrilenca va tenir un caire mariner. La primera activitat del matí va ser un passeig amb catamarà. A l'arribada a port, els catequistes van poder presenciar una representació de la subhasta de peix a l'antiga, a càrrec de la Teca Teatre. A continuació, els catequistes participants a la trobada es van repartir en cinc grups i van anar passant pels diferents tallers que hi havia al port i al parc del Pescador. Els tallers eren de nusos, de pesqueres tradicionals, de remendar sàrcies, de vela llatina i de menjars i parla marinera. Al voltant dels diferents tallers es van confeccionar els estendards i els lemes que van acompanyar la missa de la tarda.

El dinar de la Trobada es va fer a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors i es va servir un complet dinar amb aperitiu variat, fideus rossos i postres. Després del dinar es va fer una cantada d'havaneres a càrrec dels mateixos catequistes i es va servir rom cremat com a acompanyament.
Cal dir que al dinar hi va assistir l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, que, a mitja tarda, va presidir la celebració de la missa a la parròquia de Sant Pere.
La Trobada de Catequistes Diocesana celebrada a Cambrils ha estat organitzada per l'Arquebisbat i pels catequistes de les parròquies de Sant Pere i de Santa Maria.

Representació de la subhasta del peix a l'antiga, a càrrec de la Teatre Teatre

Un moment d'un dels tallers realitzat al port cambrilenc

Comenta aquest article