Societat

El pregó i l'elecció de les pubilles i hereus centren els actes festius del barri de l'Eixample

Per Lluís Rovira i Barenys

Les pubilles, hereus i dames del Barri elegits, aquest passat diumenge dins el programa d'actes de les Festes del Barri de l'Eixample 2011

El pregó, l'elecció de les pubilles i hereus i la cantada d'havaneres van centrar, aquest passat diumenge a la tarda, els actes de la 33a edició de les festes del Barri de l'Eixample. L'avinguda de Josep Vidal i Barraquer ha estat, un any més, l'escenari d'aquesta arrancada oficial de les festes.
La canalla del barri va protagonitzar la primera part de l'acte, amb l'elecció de les pubilles i hereus. Va ser elegida pubilla 2011 del barri de l'Eixample Núria Martí Cros; Júlia Risalde Franch va ser elegida com a primera damissel·la i Iris Miró Piñol com a segona. Com a pubilla petita va ser elegida Laia de la Torre Muntané; com a primera damissel·la Paula Garcia Micola i com a segona damissel·la, Noa Anton Paterna. D'altra banda, va ser escollit Izan Garcia Micola com a hereu 2011 del Barri de l'Eixample i Arnau Manresa Zapatero com a hereu petit
Tal i com es va fer l'any passat, a part de les pubilles i hereus, també es va fer l'elecció de les dames del barri. Aquestes són les dones que acompanyen al president durant la comitiva que es forma el dissabte al matí en motiu de l'anada a la missa a l'Ermita i el posterior retorn al barri. En aquest cas, les dues dames d'enguany són Glòria Pangua i Montserrat Garriga Recasens.

Benet Budí, el pregoner

El pregoner de les festes d'enguany ha estat Benet Budí i Rosselló, expresident de la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample i membre de la recentment creada Associació de Veïns de l'Eixample. Budí, veí del Barri de l'Eixample des de l'any 1963, va explicar la seva arribada al Barri i les peripècies que va haver de fer per a construir-se la seva casa al carrer de Reus. Tot això va servir per fer una pinzellada a l'evolució del Barri i enllaçar, en la seva part final del pregó, amb una crida als veïns a que s'apuntin a la nova associació veïnal del Barri, que ben aviat celebrarà la seva primera assemblea pública, tal com va dir.
Després del pregó es va iniciar la cantada d'havaneres que va anar a càrrec del grup reusenc Balandra. Al mateix temps es va començar a elaborar el rom cremat que va ser servit, juntament amb fruita seca, a la mitja part del concert.

Propers actes

Els actes festius a l'Eixample continuaran aquest proper divendres amb la projecció de la pel·lícula "En tiempo de brujas", al carrer del General Prim. El dissabte al matí hi haurà la cercavila pel barri i la comitiva fins a l'Ermita on es farà la missa. Després, la comitiva retornarà al Barri i es farà la ballada de gegants i nanos, l'animació de la xaranga Suc d'anguila i el vermut popular pels socis. Per la tarda hi haurà el concert amb l'orquestra Atalaia i ja a la nit, l'actuació del grup cambrilenc de country No Potser i ja a les 12 de la nit, ball amb l'orquestra Atalaia.
El diumenge al matí està protagonitzat per l'esmorzar popular i la Marxa Popular Cicloturista, que enguany arriba a la 30a edició. A les 12 hi haurà ballada de sardanes al passeig i a la tarda el festival infantil. A partir de les 7 de la tarda, al Palau Municipal d'Esports, es farà l'espectacle "El Gran Khan-El resplandor de Mongolia".
Les festes al barri de l'Eixample es clouran amb la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, amb l'actuació de l'orquestra Tangara.

Comenta aquest article