Informació general

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Reus desmantellen un clan familiar dedicat al tràfic de substàncies estupefaents

Per Redacció

Substàncies estupefaents intervingudes durant l'operació policial

Els Mossos d'Esquadra de la unitat d'investigació del Baix Camp, juntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Reus han detingut un total de 9 persones com a presumptes autores d'un delicte d'un delicte contra la salut pública –tràfic de drogues– i d'un delicte de pertinença a organització criminal. Els detinguts tenen entre 20 i 38 anys, la majoria dels quals són veïns de Reus, excepte un que és de Mont-roig del Camp i un altre que és veí de Cambrils.

Una laboriosa investigació conjunta entre els dos cossos policials, iniciada a finals de gener d'aquest any, ha permès desmantellar un clan familiar que havia fet dels seus domicilis importants magatzems de droga –tant de cocaïna com haixix– a la ciutat de Reus. Posteriorment, els detinguts contactaven amb els compradors potencials per tal de vendre la droga a petita escala.

Detencions a Reus i Mont-roig del Camp

La investigació va permetre constatar com els membres del grup estaven perfectament organitzats i jerarquitzats: hi havia un cap del grup, que era l'encarregat de donar les ordres directes als seus germans, també membres destacats de l'organització, així com persones amb tasques molt específiques tals com trobar venedors de droga a gran escala, transportar la droga als magatzems o vendre-la als compradors. Cal remarcar que els agents van poder comprovar com els detinguts prenien importants mesures de contravigilància com conduir a gran velocitat i de forma incoherent, utilitzar diferents persones per al transport de la droga i, sobretot, canviar constantment de número de telèfon mòbil per dificultar les investigacions dels agents.

El passat 11 de maig, sota la tutela del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus, els investigadors van procedir a l'entrada i escorcoll en tres domicilis de Reus, situats al barri Gaudí, i un de Mont-roig del Camp. En total van detenir sis persones i van localitzar-hi, entre altres coses, 12 quilos d’haixix, 1’5 quilos de cocaïna, 1 quilo de marihuana, 8.100 euros en efectiu, 4 bàscules de precisió i fins a 18 telèfons mòbils. Posteriorment, entre els dies 13 i 24 de maig, els agents van detenir tres persones més també membres del grup. Els agents, però, tot i donar per desmantellat el clan, no descarten efectuar més detencions. Després que l’Autoritat Judicial escoltés en declaració als nou detinguts, set van ingressar a presó.

Substàncies estupefaents intervingudes

Comenta aquest article