Informació general

La Cooperativa de Cambrils presenta a Barcelona l'oli verge extra Mestral, en un acte apadrinat per Carme Ruscalleda

Per Redacció

Un moment de l'acte de presentació d'ahir, a l'hotel Majestic de Barcelona

La Cooperativa de Cambrils va presentar en societat, ahir dijous, el seu nou oli verge extra: Mestral. Una nova gamma de productes que es completa amb patés d'olives arbequines i vinagres de vi negre de la varietat de la garnatxa. L'acte de presentació es va fer a l'hotel Majestic de Barcelona i va comptar amb la presència de la prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda, usuària habitual dels productes de la Cooperativa de Cambrils a l'hora de preparar els seus prestigiosos plats. També hi van ser presents prop de 250 representants dels sectors de la restauració, hoteleria i distribució.
 
400 productors de la Cooperativa

La nova gamma Mestral, és una aposta dels prop de 400 productors de la Cooperativa de Cambrils que han volgut dotar de valor afegit als seus productes. En concret, en aquest cas, els clients podran conèixer les partides d’olives d’on prové el seu oli i totes les seves característiques a traves d’un nou procés de traçabilitat. Un dels secrets, tal i com va explicar el director general de la Cooperativa –Fernando Sarasa–, "és que les olives són molturades el mateix dia i en aquest procés s’utilitzen exclusivament mitjans mecànics amb uns escrupolosos controls”.
 
La Cooperativa de Cambrils cultiva més de 150.000 olivers de la varietat de l'oliva arbequina, principal varietat autòctona de la denominació d'Origen Siurana, va ser fundada el 1902 i ha tingut molta influència en ajudar a posicionar el municipi com a una destinació gastronòmica a Catalunya i a la resta de l’estat. 
 
El 18% de la producció s'exporta arreu del món

La Cooperativa de Cambrils destina un 18% de la seva producció a l'exportació. A banda dels principals països de la Unió Europea, els olis de Cambrils es poden trobar a Estats Units i al Japó. A França, establiments com les Galeries Lafayette, el restaurant Le Roland-Garros o el restaurant Jules Verne de la Torre Eiffel ofereixen els seus productes.
 
Premi al millor oli espanyol

L'esforç dels productors per millorar el producte any rere any s'ha vist recompensat amb l'assoliment de destacats premis. En dues ocasions, ha estat guanyador del Premio al Mejor aceite de España (2006 i 2008) atorgat pel Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino, així com altres distincions a Los Ángeles County Fair, Salón Internacional de París, Terraolivo (Israel) i Expoliva (Jaén).

Comenta aquest article