Esports

L'equip Cambrils Grup Les Barques acaba segon en el Raid Txacal extrem 2011

Per Redacció

Els membres de l'equip Cambrils Grup Les Barques  a la prova de la Seu d'Urgell

Aquest passat cap de setmana es va disputar el 4rt raid de la temporada de la Copa Catalana, el Raid Txacal extrem 2011, amb sortida a La Seu d'Urgell i arribada a la localitat d'Almenar. El raid va ser un dels més durs de la temporada ja que tenia gairebé 300 quilòmetres de recorregut i 10.000 metres de desnivell acumulat de pujada. Un raid on l'estratègia era sens dubte el més important, ja que els organitzadors ja van avançar que fer tot el recorregut sencer era impossible i que la tàctica d'equip seria la clau per acabar el raid i fer-ho en una bona posició. L'equip Cambrils Grup Les Barques –format per Jordi Moretó, Xavier Mundet i Mario Ortiz– hi va participar i va acabar en segona posició.

Eren quarts d'onze de la nit quan l'equip es va reunir al pavelló de la Seu d'Urgell i es va posar a mirar els mapes proporcionats per l'organització i va començar a planificar la jornada que va començar el dissabte a les 5 hores del matí amb un treking. Els corredors van aplicar l'estratègia que havien decidit hores abans i van retallar el sector per entrar amb temps al següent sector de BTT ja que el tercer sector era una prova d'hidrospeed a Rialp i s'hi havia d'estar abans de les 12 hores del migdia. De moment tot anava com s'havia planificat i ja aquí, els cambrilencs van arribar en primera posició, mentre que la meitat dels equips van haver de replanificar l'estratègia ja que entraven fora de temps al següent sector combinat de patins i treking.

Gairebé 10 hores de cursa per arribar a les antigues pistes d'esquí de Llesui on hi havia una de les etapes estrella del raid, un treking de 34 quilòmetres amb punts de control a 2.500 metres d'alçada, una odissea ja que el temps que no va acompanyar en tota la jornada. Acabat aquest sector només 5 equips havien entrat en temps, aquí es va haver de replanificar la cursa, i es va decidir saltar un sector de BTT per poder fer la resta i anar recuperant temps. L'equip va fer un sector de kayak i en acabar van tornar a decidir. Posteriorment van fer un altre sector de BTT, però s'arriscaven a no entrar als trams de diumenge així que van aprofitar per descansar i poder acabar el diumenge dignament. El diumenge de bon matí els esperava un sector combinat de treking i kayak i un sector combinat de treking i rapel ja que la resta de proves de cordes planificades per l'organització van haver d'anul·lar-se pel mal temps. Finalment, el resultat va ser immillorable ja que l'equip va aconseguir una segona posició en aquest raid.

Comenta aquest article