Informació general

La Fira de Cambrils 2011 s'acomiada després de tres intensos dies d'activitat

Per Berta Ruiz

El Mercat Medieval i els espectacles a la Plaça d'Espanya van ser, un cop més, un dels actes més visitats

La 54a Fira de Cambrils 2011 s'acomiadava ahir diumenge a la nit després de tres intensos dies d'activitat. A diferència d'altres anys, en aquesta ocasió no hi va haver castell de focs final, tot i que sí va fer-se un petit espectacle de música i pirotècnia a l'espai del mercat medieval, a la plaça d'Espanya. Justament aquest espai va ser, un any més, un dels principals punts d'atracció de la fira, amb tot un seguit d'actuacions, demostracions d'oficis tradicionals, titelles, malabars, xanques, música tradicional, cercaviles i espectacles per a la canalla durant tots els dies, a banda de les diferents parades amb productes artesans de tot tipus. També es va instal·lar una zona de jocs per als més petits a l'espai verd de la plaça del Setge. A nivell meteorològic, a diferència d'altres anys, el temps va respectar els tres dies de fira i finalment, la pluja no va fer acte de presència.

A banda, la Fira Multisectorial de Cambrils va reunir un any més tot el seu ampli ventall d'expositors i d'estands de diferents sectors, des d'estands d'automoció, maquinària agrícola, jardineria i piscines o mobiliari i decoració per a la llar, entre d'altres. En aquesta edició, la Fira va comptar amb una extensió total de 35.000 metres quadrats. Cal destacar que enguany, tot i la difícil situació econòmica, la Fira de Cambrils ha crescut en nombre d'expositors, un 6% més que l'any passat, amb un total de 185 estands repartits entre el pavelló cobert i l'espai exterior. D'altra banda, un any més, la Fira també ha estat un punt ineludible per a l'oci i l'esbarjo de grans i petits, amb un ampli espai dedicat a les atraccions, que s'estenia al llarg de tota l'avinguda de Charles Darwin fins a la zona esportiva municipal.

Inauguració institucional

El divendres al migdia tenia lloc la inauguració institucional a càrrec del director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya –Josep Maria Recasens i Soriano– i de l'alcalde en funcions, Robert Benaiges. També hi van ser presents diferents regidors del consistori cambrilenc, alcaldes de diferents poblacions properes, així com la representació de les pubilles i hereus de Cambrils, que tot just s'estrenaven.
A les dotze del migdia en punt es va fer el protocol·lari tall de cinta i a partir d'aquí van iniciar un exhaustiu recorregut per tots els estands instal·lats al llarg del recinte firal. Com cada any, els representants polítics van fer una parada especial a l'estand de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, on van poder fer una degustació de fruita del temps, així com a l'estand de la Unió de Botiguers de Cambrils –al pavelló cobert–, on van fer un brindis conjunt i van degustar un aperitiu. Quan eren prop de les dues del migdia es va encetar el torn de parlaments. L'alcalde de Cambrils en funcions –Robert Benaiges– va deixar palès que la Fira de Cambrils és un dels principals esdeveniments del calendari festiu cambrilenc i que tot i els difícils moments econòmics, cal seguir endavant amb esperances i treballar per dinamitzar el teixit econòmic. Benaiges va agrair a tots els participants el seu "esforç, fidelitat i confiança en la fira i en Cambrils". Per la seva part, el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, també es va mostrar satisfet d'iniciar, segons va dir, "el meu suport a l'Ajuntament de Cambrils i als comerciants cambrilencs. Catalunya és un país de fires, som comerciants de mena. Cambrils és un referent de fira multisectorial, una referència en moments complicats, que tot i això ha aconseguit créixer en el nombre d'expositors. Aquesta és una comarca econòmicament viva, la gent hi confia i per això és interessant ser-hi present a la fira".

Comenta aquest article