Cultura

El concert de la Fira amb Ego, Delafé y las Flores Azules i Dj Cornelius estrena la sala de Concerts de l’Ateneu Juvenil

Per Jonathan Galán

Un moment de l'actuació dels Delafé y las flores azules a la sala de concerts de l'Ateneu Juvenil

El concert Jove de la Fira 2011 va estrenar, dissabte a la nit, la nova sala de concerts de l'Ateneu Juvenil. L'espai, insonoritzat i amb un aforament limitat a 450 persones, va acollir les actuacions dels grups Ego, Delafé y las flores azules i Dj Cornelius. Precisament, el canvi enguany del Pavelló municipal per l'Ateneu Juvenil, amb un espai molt més limitat, va provocar la indignació d'aquelles persones que volien comprar les entrades a la taquilla i no van poder perquè es van exhaurir hores abans de l'hora d'inici.

Els primers en actuar van ser els cambrilencs Ego, que van oferir un concert acústic amb els seus temes pop-rock en llengua anglesa durant gairebé una hora. Acte seguit, van ser els esperats Delafé y las flores azules els que van sortir a actuar. El grup va presentar la seva nova gira Vs. Las Trompetas de la Muerte combinant nous temes amb els èxits dels discs anteriors. Óscar D'Aniello, tot i la hèrnia del braç dret, no va parar de balla en tota la nit, mentre que Helena Miquel va meravellar el públic amb la seva veu particular.

El concert, espectacular, va ser una constant font de motivació i positivisme cap a un públic entregat. El leitmotiv de l'actuació va ser una apel·lació al públic amb els crits de "estamos bailando!" i demanant la interacció del públic, ja fos cantant, cridant o ballant algunes coreografies pròpies del grup. El moment més emotiu va arribar amb la darrera cançó, La luz de la mañana, dedicada al ciclista vallenc Xavi Tondo i on el grup va vestir el mallot del ciclista per petició de la família. 

L’última actuació de la nit va anar a càrrec de  Dj Cornelius que va punxar les seves remescles fins ben entrada la matinada amb ja l’entrada lliure. La barra d'enguany va anar a càrrec de l'Agrupament Escolta Gent de Mar.

Comenta aquest article