Societat

Torna una nova edició del programa d'activitats l'Estiu d'en Cambri amb un ampli ventall de propostes per als més petits

Per Redacció

Imatge de l'activitat Biblioparc al Parc del Pinaret, l'any passat

El programa d'activitats l'Estiu d'en Cambri torna del 4 de juliol al 26 d'agost amb activitats culturals, de lleure i esportives per a infants i joves, organitzades pels departaments de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils i l'Institut Municipal d'Esports. Entre les novetats d'aquesta sisena edició destaquen les estades nàutiques, de les 9 a les 17 hores, amb dinar inclòs, amb cursos de vela, caiac, windsurf o paddle-surf, i els cursos i classes particulars de tennis a les noves instal·lacions de Cambrils Badia.

El fil conductor d'enguany: la vida als boscos

El fil conductor d’aquesta sisena edició de l’Estiu d’en Cambri serà la vida als boscos, ja que les Nacions Unides va declarar el 2011, com a Any Internacional dels Boscos. Aquesta celebració resultarà útil per prendre major consciència que els boscos són part integrant del desenvolupament sostenible del planeta a causa dels beneficis econòmics, socioculturals i ambientals que proporcionen. Amb aquesta finalitat, es promourà l'acció internacional a favor de l'ordenació sostenible, la conservació i el desenvolupament de tot tipus de boscos, inclosos els arbres fora d'ells.

Les activitats d'enguany per a infants de 3 a 5 anys i de 6 a 8 anys consistiran en tallers de pintura, dibuix, cançons populars o treballs manuals, mentre que les propostes per a joves de 9 a 14 anys consistiran en les vacances poliesportives, sortides a la platja (bici, caiac, snorkel, tennis, rocòdrom i atletisme), cursos de natació per a nadons, petits, d'iniciació i perfeccionament, cursos de vela lleugera al Club Nàutic Cambrils o cursos de windsurf a la zona esportiva de l’Horta de Santa Maria.

Inscripcions a partir del 7 de juny

Les inscripcions es faran a partir del dimarts 7 de juny al Palau Municipal d'Esports per a les activitats adreçades als xiquets de 3 a 14 anys i el 9 de juny s'obriran per als cursos de natació, vela, winsurf i estades nàutiques. Des de l'Ajuntament s'ha fet saber que es disposarà d’un ampli operatiu en funcionament per agilitzar els tràmits per fer les inscripcions, especialment dels primers dies. De tota manera, per evitar les aglomeracions, i havent-hi prou oferta perquè cap xiquet es quedi sense plaça, es recomana que no es vagi a primera hora del primer dia, i que s'hi vagi al llarg del dia. Per aquesta edició s'han mantingut els mateixos preus de matriculació que l’any passat. A més, el departament de Polítiques Socials ha ofert unes bonificacions adreçades a les famílies amb dificultats socioeconòmiques, per tal de garantir l’accés a tots els nens i nenes.  

Activitats culturals

A més també hi ha una àmplia oferta d’activitats culturals, que es podran realitzar durant tot l’estiu de manera gratuïta com l'estiu a l'aire lliure, el Biblioparc al Parc del Pinaret, els escacs i les bitlles a la fresca, les activitats a la Biblioteca Municipal i la festa final de les activitats d'estiu que es farà el 27 d'agost.

Comenta aquest article